Кандидат - курсантската кампания за учебната 2023/2024 на ВВВУ Георги

...
Кандидат - курсантската кампания за учебната 2023/2024 на ВВВУ Георги
Коментари Харесай

Започва приемът на курсанти за учебната 2023/2024 във ВВВУ „Георги Бенковски“

Кандидат - курсантската акция за образователната 2023/2024 на ВВВУ „ Георги Бенковски “ беше поводза работнасреща на специалисти от всички Военни окръжия с командването на ВВВУ „ Георги Бенковски “.

Срещата се организира в новооткрития Изнесен комплекс за авиационно обучение на ВВВУ в град Плевен и бе открита от началника на учебното заведение бригаден военачалник Юлиян Радойски.



Заместник-началникът по образователната и научна част полковник доцент доктор инж. Асен Маринов срещна ангажираните с приема на курсанти за военните образователни заведения от Военните окръжия в страната с особеностите на приема за новата образователна година по специализации.



Курсантите летци-пилоти ще приключват цялостен курс /теория и практика/ за придобиване на дееспособност любител-пилот на аероплан - PPL (A). Курсантите ни интензивно се включват и в провокациите по Програма " Еразъм+ ", в социална,културна и спортна активност. Наши ученици са измежду отличените в " Студент на годината ", " Лица на Българската войска ", стипендианти на Фондация " Еврика ", Община Долна Митрополия.

За акцията ВВВУ провежда курс по математика за кандидат-курсанти, актуализиране на приемния изпит- есе и изпит по британски език.

Освен оповестения банкет по специализации се чака спомагателен банкет за летец-пилот на хеликоптер за потребностите на Министерство на здравеопазването.

Предвижда се всеки предстоящ новоприет курсант на ВВВУ „ Георги Бенковски “ да получи портативен компютър (Лаптоп) за интервала на образование.

Представителите на военните окръжия получиха плакати на учебното заведение за новия банкет.



За приносът им в кандидат-курсантската акция 2022/2023 година бригаден военачалник Юлиян Радойски награди с грамота специалисти от Военните окръжия в София-старши специалист Десислава Иванова, Пловдив-старши специалист Атанас Урумов и Ямбол-експерт Нели Симеонова.



Гостите се срещнаха с опциите за образование в новия комплекс на ВВВУ „ Г.Бенковски “.

Първият ранен банкет стартира на 1 февруари 2023 г.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР