Кандидат-депутатката Александра Маринова документира кошмарните условия в най-голямата болница в

...
Кандидат-депутатката Александра Маринова документира кошмарните условия в най-голямата болница в
Коментари Харесай

Кандидат-депутатка влезе с детето си и разказа с ВИДЕО+СНИМКИ за ада в най-голямата болница

Кандидат-депутатката Александра Маринова документира кошмарните условия в най-голямата болница в Южна България - УМБАЛ " Свети Георги " в Пловдив., се озовава в лечебното заведение, находящо се на бул. " Васил Априлов ", поради 2-годишното си момиченце, а след това следва ужасът.



Пред Novinite.bg Алекс Маринова показа, че е била в потрес от мизерните условия в стаята, а и в цялото поделение, което не е коронавирус такова. " Обиколила съм съвсем цялото земно кълбо, само че сходни условия няма на никое място. Така се е случвало, че съм била в лечебни заведения в страни като Тайланд и Египет, които у нас считаме за изостанали. Бих определила тамошните условия в лечебните заведения като нямащи нищо общо с нашите. Болниците там безусловно са 5-звездни хотели, а тези в България - нямам думи за изложение. А за Турция, където бях напълно неотдавна с детето си въобще няма да повдигам дума, тъй като комшиите са на светлинни години пред нас ", свидетелства Маринова.

Тя добави, че се е постарала да даде публичност на видеата и фотосите си в профилирани групи в обществените мрежи и е получила противоположни контакти, които са я уверили, че това, което е претърпяла в УМБАЛ " Свети Георги " е даже разкош, спрямо изискванията в някои други лечебни заведения в България.

" Чудя се по какъв начин е допустимо това. И то в случай, че става дума за малко дете, каквото е моето. Изключително незаинтересуваното отношение на личния състав беше в унисон с мизерията. Как пък за 4-5 дни никой не влезе, с цел да почисти, да избърше прахуляк? Дори не споделям да дезинфекцира, тъй като сме в пандемия, а единствено да удари един парцал на пода ", гневи се 31-годишната Александра, която дава обещание, в случай че влезе в Парламента през листата на " Изправи се БГ Ние Идваме " да се бори неуморно и до дъно опазването на здравето за децата да се промени към по-адекватно.

" Не ми го побира мозъкът, само че е реалност, че сме единствената страна в Европейски Съюз, която не е построила профилирана детска болница. Потънаха десетки милиони за планове, само че до момента - нищо. Предишните управници даже пробваха да замажат ситуацията посредством градеж върху към този момент подготвен терен, който обаче нямаше по какъв начин да се конфигурира, тъй че да се трансформира в същинска детска болница от актуален вид. И те чудесно го знаеха, само че задачата им бе да потънат едни пари в " наши " компании. Необходимо е бързо да се реши прблемът, тъй като децата са нашето бъдеще, а ние нехаем ", гневна е Александра Маринова.

Тя изясни с това, че след дълги пререкания дружно с детенцето си е преместена в така наречен " Хирургии " под тепетата, които също са под шапката на УМБАЛ " Свети Георги ", а там получават по-добро отношение и грижи. И приключи с това, че не желае подхванатите от нея дейности да се поясняват в подтекста на предизборната акция, а просто да обърне публичното внимание към този толкоз наболял проблем.

ВИЖТЕ ПУБЛИКАЦИЯТА НА АЛЕКСАНДРА МАРИНОВА ВЪВ ФЕЙСБУК:

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР