Каналджия на мигранти, получил 19 години затвор в Гърция, излезе

...
Каналджия на мигранти, получил 19 години затвор в Гърция, излезе
Коментари Харесай

Осъден на 19 години в Гърция каналджия лежа само 5 в България

Каналджия на мигранти, получил 19 години затвор в Гърция, излезе на независимост след единствено 5 години престой зад решетките в български затвор.

35-годишният Димо Георгиева получи тежкото наказване от Апелативния съд в Козани през 2017 година След като беше екстрадиран в родината си, присъдата му беше приспособена по българския углавен закон. Така наказването му беше понижено на 10 години, колкото е оптималното планувано за това закононарушение.

Заради положително държание Димо е пуснат предварително от варненския затвор, където прекара 5 години и 2 месеца. С дните, които е работил, изтърпяното наказване се зачита за повече от 7 години.

Заедно с него предварително на независимост излиза и Венцислав Обретенов. Той дружно с брат си Георги татко му Венцислав Дачев получиха по 12 години затвор за ликвидиране на мъж във варненското село Невша.

Престъплението беше осъществено през есента на 2013 година След всеобщ пердах сред две семейства на жп гарата в селото умря Мартин Иванов. Той е бил ударен с дървена сопа, а по-късно Венцислав и брат му го преместили на коловоза, удряли главата му в релсите и го ритали.

Венцислав е освободен предварително 3 години и 9 месеца преди приключване на присъдата му.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР