Канал за трафик на мигранти разбиха от ГДБОП и прокуратурата.Повдигнати

...
Канал за трафик на мигранти разбиха от ГДБОП и прокуратурата.Повдигнати
Коментари Харесай

2500 евро/човек за превоз на мигранти от турската до сръбската граница - разбиха канал за трафик

Канал за трафик на мигранти разрушиха от ГДБОП и прокуратурата.

Повдигнати са обвинявания на 7 души, за които има данни, че са взели участие в проведена незаконна група, която подпомагала незаконни мигранти нелегално да минават границата на България с Турция, и в следствие са съдействали за пребиваването им у нас и превозването им до границата със Сърбия, откъдето да поемат към Западна Европа.

Според данните на прокуратурата и ГДБОП измежду арестуваните е и ръководителят на незаконната група.

6 от обвинените са в ареста за 72 часа, седмият също е в ареста, само че по размер за друго досъдебно произвеждане, обвързвано с опиати. Утре прокуратурата ще изиска непрекъснатия им арест, съобщи Христо Кръстев, зам.-административен началник на СГП.

За трафика на незаконни мигранти от турската граница до границата със Сърбия каналджиите прибирали по 2500 евро на човек като 1500 от тях оставали в ръководителя на незаконната група.

Всички обвинени са били ангажирани с набирането на хора, които да оказват помощ на мигрантите да прекосяват незаконно границата, които да ги транспортират през вътрешността на страната или да им обезпечат условия за краткосрочно престояване у нас.

5 от задържаните имат правосъдно минало - от ръководство на МПС в нетрезво положение и без брошура, обири, грабежи до владеене и разпространяване на опиати. През 2019 един от обвинените е наказан от Специализираният углавен съд за присъединяване в друга незаконна група за опиати.

Всички обвинени са български жители.

От ГДБОП работят върху канала за трафик от началото на 2022. Към момента в обвинителния акт е записано, че групата прави незаконната активност от април 2022, само че при събиране на спомагателни доказателства, е допустимо този интервал да бъде продължен.

Работата по слуачя продължава.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР