Канал 3Ален Делон дочака своята Златна палма на 83 г.

...
Канал 3Ален Делон дочака своята Златна палма на 83 г.
Коментари Харесай

Кан удари шамар на Холивуд: Златната палма е в ръцете на Ален Делон

Канал 3

Ален Делон дочака своята " Златна палма " на 83 година и след 60 години кариера, откакто се размина с наградата през 1976 за " Господин Клайн ".

Получи я и макар нервността на холивудските и френските феминистки, които събраха 25 хиляди подписа в петиция до управлението на кинофестивала с гледище Делон да не бъде награждаван, тъй като бил " расист, хомофоб и женомразец ".

Кан обаче удари гласовит пестник на политкоректния Холивуд, който в нервността си посегна да осакати и изкуството, и създателите, които не са му по калъпа.

От името на управлението Тиери Фремо съобщи, че фестивалът ще бъде постоянно " на страната на артистите " , заяви Агенция Франс Прес.

" Ален Делон не се опасява да се разсърди, да сгреши и да бъде самичък ", уточни Фремо, представен от френската организация, а цялото управление на фестивала дружно с министъра на културата на Франция, участва на награждаването му и го посрещна на крайници още на стълбите.

Самият Делон пък отдаде респект на дамите, поради които най-много е станал артист.

" Жените бяха тези, които ме обичаха. Които ме накараха да правя тази работа, които желаеха да се занимавам с това и които се бореха, с цел да го върша ", сподели мъжът, който е имал доста от тях, само че тъгува за двете най-големи любови в живота си - Роми Шнайдер и Мирей Дарк.

" Тази вечер това е малко като респект посмъртно, само че е онлайн. Аз ще си потегли, само че няма да си потегли без да ви благодаря. Ако съм звезда, то е тъй като желая да ви благодаря, дължа го на публиката и на никой различен ", сподели Делон, който получи премията от ръцете на щерка си Анушка .

И отвърна на феминистките:

" Никой не е задължен да споделя моето мнение, само че има едно нещо на света, в което съм сигурен и с което се гордея - и това е само моята кариера. Тази Палма ми я връчват поради моята кариера и поради нищо друго. И това е нещото, с което се гордея ", сподели пред препълнената зала артистът, обичана звезда от френското кино през 60-70 годни на предишния век, само че незагиващ и по-късно . " Черното лале ", " Гепардът ", " Басейнът ", Самураят ", " Борсалино ", " За кожата на едно ченге " са единствено някои от световноизвестните ленти, в които ни е пронизвал с делоновския наследник взор.

Преди церемонията да доближи кулминационната точка си със самото награждаване, Ален Делон мина по аления килим килим под звуците на мелодията на Енио Мориконе от кино лентата " Сицилианският клан ", съпровождан от щерка си Анушка. Красавецът на френското кино и на 83 показва неизменимата небрежна грациозност с бяла риза без вратовръзка в типично собствен жанр и пригладена обратно, въздълга коса.

Развълнуван, Делон раздаваше подписи, намигваше на хилядите почитатели, които в възторг скандираха " Ален! ", усмихваше се на фотографите, прегърнат от щерка си, която хвана ръката му и я целуна в един момент, а след това хванати за ръце поеха към самата гала.

Велик Делон и велико показно за неуспелите да провалят награждаването му превъзбудени феминистки, които този път не познаха, а и французите демонстрираха, че не се отхвърлят елементарно от своите митове.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР