Канадският премиер Джъстин Трюдо, преизбран за втори мандат, но без

...
Канадският премиер Джъстин Трюдо, преизбран за втори мандат, но без
Коментари Харесай

Джъстин Трюдо отхвърли идеята за коалиция

Канадският министър председател Джъстин Трюдо, избран отново за втори мандат, само че без да има болшинство, отхвърли концепцията за сформиране на съдружно държавно управление, съобщи Франс прес.

На първата си конференция след изборите в понеделник Трюдо даде обещание, че през идните седмици ще разиска с водачите на всички останали партии какви са техните цели и по какъв начин могат да работят дружно. " Но мога да ви кажа, че образуването на коалиция, публична или не, не влиза в проектите ни ", добави той.
 
PM Justin Trudeau arrives for his first press conference. He says Canadians sent a “clear message ” that they want their parliamentarians to work together on issues like affordability and climate change
— Marieke Walsh (@MariekeWalsh)

Трюдо посочи, че също като по време на първия му мандат в държавното управление ще има еднакъв брой мъже и дами. Съставът на новия кабинет ще бъде показан на 20 ноември.

Либералната партия на Трюдо завоюва изборите, като получи 157 от 338 депутатски места. Консервативната партия завоюва 121 места. Консерваторите обаче получиха повече гласове, с 34,4 на 100 против 33,1 на 100 за либералите . Нито един демократичен претендент не беше определен в провинциите Алберта и Саскачеван.



За да може да ръководи, Трюдо ще има потребност от поддръжката на по-малките партии, влезнали в Народното събрание, като Зелената партия, Новата демократическа партия и Квебекския блок.-->

Сред целите на държавното управление ще бъдат понижаването на налозите за междинната класа и битката против климатичните промени, съобщи министър председателят.

В навечерието на изборите Трюдо и неговата ръководеща партия пострадаха след появяването на два компромата, които провокираха расистки кавги . Става дума за идентични случаи - фотография, а след това и видео на младини, които демонстрират канадският министър председател оцветен в черно.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР