Канадският премиер Джъстин Трюдо предупреди, че . Той говори, докато

...
Канадският премиер Джъстин Трюдо предупреди, че . Той говори, докато
Коментари Харесай

Трюдо: Извънредното положение в Канада не е приключило

Канадският министър председател Джъстин Трюдо предизвести, че ". Той приказва, до момента в който Народното събрание се готви да гласоподава дали да удължи или не изключителното състояние в страната, оповестиха Агенция Франс Прес и " Ройтерс ".

Трюдо предизвести, че ще продължи да употребява пълномощия за изключителни обстановки, с цел да спре " рисковите и противозаконни ", съгласно него, митинги , които се организират към този момент седмици наред.

" В момента хората, които са там демонстрират, че са подготвени да блокират, да продължат противозаконните си окупации, с цел да нарушат ритъма на живот на канадците. Смятаме, че тази мярка би трябвало да остане в действие ", сподели той.

Трюдо приказва пред кореспонденти за първи път, откогато управляващите разрушиха дългогодишната обсада, откакто се базира на Закона за изключителните обстановки на страната за първи път, откогато той влезе в действие през 1988 година
 Канада замразява над 200 финансови актива забъркани в митингите в Отава
Канада замразява над 200 финансови актива забъркани в митингите в Отава

Прилагат закони за битка с изпиране на пари и финансиране на тероризъм

Канадският парламент ще гласоподава дали да удължи изключителното състояние с още 30 дни.

Трюдо акцентира, че държавното управление му не желае да употребява мярката, само че счита, че е бил притиснат в ъгъла.

" След седмици на рискови и противозаконни действия, след седмици тормоз на хората в кварталите и след доказателства за засилена идеологически стимулирана насилствена екстремистка интензивност в цялата страна ", локалните управляващи се нуждаеха от " повече принадлежности за възобновяване на реда ", сподели той.

Критиците на Трюдо нарекоха този ход тежък и той беше наказан от Канадския съюз за цивилен свободи . В отговор министър председателят съобщи, че придвижването е кооптирано от рискови непознати детайли.

Трюдо сподели, че " потоп от дезинформация и дезинформация е залял Канада " по време на митингите, в това число от непознати източници, а блокадите и окупациите са " получили притеснителни суми от задгранично финансиране, с цел да дестабилизират канадската народна власт ".
 Над 100 задържани стачкуващи в Канада
Над 100 задържани стачкуващи в Канада

Полицията решена да върне контрола над града

Канадците имат цялостното право да не са съгласни с нашето решение, добави Трюдо, " само че не можете да тормозите съгражданите си, които не са съгласни с вас. Не можете да държите град за пленник. Не можете да блокирате сериозен търговски кулоар и да лишавате хората от техните работни места. "

Припомняме, че канадските управляващи замразиха финансовите активи на лица и компании, за които се твърди, че са забъркани в митингите в Отава.

Замразени са 206 финансови продукта, в това число банкови и корпоративни сметки, оповестена е информацията за 56 лица, свързани с транспортни средства, физически лица и компании. RCMP също показа 253 биткойн адреса с обменящи виртуална валута и замрази сметка за обработка на заплащания на стойност 3,8 милиона $. Не е ясно какво ще се случи с парите, които са замразени от финансови институции.

Вицепремиерът Кристия Фрийланд съобщи на 15 февруари, че банките ще могат да замразяват персоналните и корпоративните сметки на всеки, за който има подозрения, че е обвързван с митингите, и няма да изискват правосъдно предписание за това.
 Потушаването на митингите в Канада спря работата на Народното събрание
Потушаването на митингите в Канада спря работата на Народното събрание

Депутатите анулираха днешното си съвещание

Платформите за краудфандинг и доставчиците на платежни услуги, които употребяват, в този момент ще попаднат в законите за битка с изпирането на пари и финансирането на тероризма, като измененията обгръщат всички форми на транзакции, в това число тези с криптовалути, изясни Фриланд.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР