Канадският премиер Джъстин Трюдо обеща правителството му да предложи нови

...
Канадският премиер Джъстин Трюдо обеща правителството му да предложи нови
Коментари Харесай

Канадският премиер обеща затягане на контрола върху огнестрелните оръжия

Канадският министър председател Джъстин Трюдо даде обещание държавното управление му да предложи нови ограничения за надзор върху огнестрелните оръжия, в случай че бъде избран отново през октомври, съобщи Агенция Франс Прес.

Премиерът пое този ангажимент в Торонто, където стрелбите с убити и ранени в последните месеци зачестиха. Той обаче не даде обещание възбрана на револверите, за каквато упорства кметът реакционер на Торонто Джон Тори.

"Стрелбите в последно време подчертаха нуждата от политика на здравия разсъдък във връзка с огнестрелното оръжие. Трябва да предприемем дейности. Г-н Тори и аз обаче сме единомислещи, че единствено с репресивна политика казусът няма да се реши ", сподели Трюдо на обща конференция с кмета.

По данни на полицията от началото на годината в Торонто, най-големия град в Канада, е имало близо 270 стрелби, при 248 за същия интервал на 2018 година Убитите при тях тази година са по-малко (20 спрямо 30 през 2018 г.), само че ранените са повече - 132-ма, при 109 през 2018 година

Макар в Канада мащабът на насилието с присъединяване на огнестрелно оръжие да не доближава този в Съединени американски щати, чака се тематиката да бъде в центъра на акцията за парламентарните избори през октомври. Според най-новите допитвания консерваторите, ръководени от Андрю Шиър, са с съвсем изравнени позиции с демократичната партия на Трюдо. Премиерът напомни, че държавното управление му към този момент е въвело някои ограничения за битка с насилието с огнестрелно оръжие, като засилените инспекции при покупка на такова оръжие или рестрикциите върху превозването му.

Знаем, че би трябвало да създадем повече, означи той, обещавайки скоро да показа предизборната си стратегия с ограничения за справяне с казуса.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР