Канадският мултидисциплинарен артист Алън Лейк ще представи европейска премиера на

...
Канадският мултидисциплинарен артист Алън Лейк ще представи европейска премиера на
Коментари Харесай

Европейската премиера на канадския спектакъл Писъкът на медузите в Пловдив

Канадският мултидисциплинарен актьор Алън Лейк ще показа европейска премиера на своя провокативен театър " Писъкът на медузите " в границите на интернационалния фестивал ONE DANCE WEEK 2020. Съчетавайки актуален танц, образни изкуства и музика онлайн, творбата е трагичен прочит на тематиката за оцеляването.
" Писъкът на медузите " ще бъде показан на 27 септември от 19:00 часа в Дом на културата " Борис Христов " - Пловдив и не се предлага за фенове под 18 година
На сцената, върху преносима дървена структура, деветима танцьори се лутат без посока сред кошмарите и действителността, а телата им се заплитат на ръба на бездната . Въздействието на техния натоварен физически танц се укрепва от богата на знаци сценография.
Хореографът, режисьор и образен актьор от Квебек Алън Лейк основава тъмен " безсънен сън ", в който бедствието като че ли преди малко се е случило. Той ловко събира силата на колектива с тази на индивида, с цел да покаже с отчетливи нотки храброст и потрес чувството за беззащитност, жаждата за оцеляване и триумфа на живота.
" Писъкът на медузите ", един от акцентите в програмата на 13-то издание на ONE DANCE WEEK, е въодушевен от фамозната картина " Потъването на " Медуза " (1819) на френския художник Теодор Жерико, изобразяваща оживелите след корабокрушението на френския транспортен съд " Медуза " - пирамиди от човешки тела и парчета измежду мътните води сред живота и гибелта.
Така, след международния триумф на " Ravages " (2015), хореографът от Квебек и неговата компания Alan Lake Factori(e) оферират на феновете нов креативен трус, който затвърждава позицията им измежду най-значимите имена на канадската модерна сцена сега.
" Фатална хубост и страст се сливат с мрака. Лейк е изключително ловък в основаването на многостранни и многофункционални живописни творби, които трансформират пространството. "

Le cri des méduses | Alan Lake Factori(e) (teaser) from Alan Lake Factori(e) on Vimeo.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР