Канадските власти обявиха, че временно ще забранят вноса на пистолети

...
Канадските власти обявиха, че временно ще забранят вноса на пистолети
Коментари Харесай

Правителството на Канада забрани вноса на пистолети

Канадските управляващи оповестиха, че краткотрайно ще забранят вноса на револвери от 19 август. Тази мярка се подхваща за да реализира индиректно задачите, заложени в канадското законодателство - а точно по-засилен надзор върху оръжията.

Тази мярка бе препоръчана през май.

Забраната за импорт ще остане в действие, до момента в който не бъде въведена тоталната възбрана за продажбата на револвери, оповестиха от канадското държавно управление.

Управляващото демократично държавно управление на премиера Джъстин Трюдо показа законопроекта за битка с насилието, осъществявано с оръжие, още през май.
 Трима починали при нападенията в Канада
Трима починали при нападенията в Канада

Сред тях е и стрелецът

Законодателният пакет за надзор върху оръжията включва заледяване на тяхната продажба, само че това следва дефинитивно да се случи, откакто канадският парламент се върне от лятната си почивка, която продължава до септември.

Канадците се втурнаха да купуват оръжия след оповестяването на ограниченията за замразяването и вследствие на това държавното управление реши да попречи на продавачите на оръжие да възстановят запасите си, въвеждайки възбраната за импорт.

Външният министър Мелани Джоли уточни, че нейното Министерство има пълномощията да отхвърля разрешителни за търговия.
 Канада задържа мъж за няколко въоръжени набези
Канада задържа мъж за няколко въоръжени набези

Загинал и ранени след офанзиви против бездомници в Британска Колумбия

" Забраната за импорт, въведена през днешния ден, ще помогне оръжията да останат надалеч от нашите улици. Това ще ни помогне, до момента в който работим за използването на законопроекта, който в дълготрайна вероятност цели намаляването на насилието с огнестрелно оръжие " - изясни Джоли.

В съпоставяне със Съединените щати в Канада законодателсвото за владеене на оръжие е по-строго, като канадците имат право да имат огнестрелно оръжие, при изискване че имат издадено особено позволение.

В специфичен указател се записват и рестриктивните мерки, и възбраните за носене на оръжие за хората, на които по някакви аргументи е неразрешено да носят оръжие.

" Като се има поради, че съвсем всички наши револвери се внасят, това значи, че вкарваме възбраната по-рано " - посочи Марко Мендичино - канадският министър, отговарящ за публичната сигурност.

Като цяло процентът на убийства, осъществени с огнестрелно оръжие в Канада, е по-малък от този в Съединените щати, само че съгласно канадските управляващи е висок по отношение на други богати страни.

Това, което е тревожно, е че в интервала 2009 година - 2020 година при насилническите закононарушения главно са се употребявали револвери.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР