Канадски учени са установили, че упражнения за разтежение – т.

...
Канадски учени са установили, че упражнения за разтежение – т.
Коментари Харесай

Учени: Простички упражнения свалят кръвното налягане

Канадски учени са открили, че извършения за разтежение – така наречен стречинг, понижават кръвното налягане по-ефективно от ходенето. Резултатите от проучването са оповестени в Journal of Physical Activity and Health.
"Когато разтягате мускулите си, разтягате и всички кръвоносни съдове, които хранят мускулите, в това число огромните артерии. Ако намалите сковаността на артериите, съпротивлението на кръвния поток ще намалее ", изяснява доктор Фил Чилибек, един от съавторите на публикацията, представен от EurekAlert.
По време на опита участниците в него правели разтежения или разходка по половин час 5 дни в седмицата. В изследването са взели участие 40 души, чиято междинна възраст е била 61 години. Учените са измервали кръвното им налягане преди и след опита.
Групата на участниците, които са правили стречинг, демонстрират по-значително понижаване на кръвното налягане по всички параметри. В подмяна, обаче, участниците в опита, които се правили половинчасови разходки 5 дни в седмицата, изгубили повече телесни мазнини в региона на талията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР