Канадски изследователи твърдят, че може би са идентифицирали причината за

...
Канадски изследователи твърдят, че може би са идентифицирали причината за
Коментари Харесай

Тайната падна: Разкриха какво точно е "акустичното оръжие" на Куба

Канадски откриватели настояват, че може би са разпознали повода за мистериозната болест, която порази личния състав в посолството на Съединени американски щати в Куба през 2016 година, оповестява Би Би Си.

В някои информации в Съединени американски щати се предполагаше, че "акустична офанзива " е предизвикала на американския личен състав сходни признаци, предизвиквайки спекулации за скрито звуково оръжие.

Задава ли се нов спор? Америка изтегля изключително посолството си в Куба

Ала канадският екип специалисти допуска, че невротоксините от пръскането против комари са по-вероятната причина.

Вирусът зика, пренасян от комари, беше огромен здравен проблем по това време.

Така нареченият "синдром Хавана " предизвикваше признаци, в това число главоболие, замъглено зрение, замаяност и звук в ушите.

Това беше измежду значимите вести в интернационалните медии тогава, откакто Съединени американски щати оповестиха, че повече от дузина чиновници от посолството им в Куба са подложени на лекуване.

Куба отхвърли всевъзможни догатки за "атаки ", а информациите доведоха до разтягане на напрежението сред двете страни.

Канада изтегля половината си дипломати от Куба поради акустичните офанзиви

През юли американско академично изследване сподели "мозъчни аномалии " при дипломатите. "Не е мислено, всичко, което мога да кажа, е, че би трябвало да се откри истината ", посочи един от създателите.

Канадският екип от Центъра за възобновяване на мозъци в Халифакс счита, че към този момент има отговор на загадката.

Канадски дипломати бяха наранени от сходни на американските си сътрудници проблеми - макар че изследването отбелязва, че признаците на канадците са по-постепенни от "острия, ориентиран... слухов тласък " в някои от американските случаи.

Проучването отбелязва, че тестванията, извършени върху 28 участници - седем от които са тествани както преди, по този начин и откакто са били командировани в Хавана, поддържат диагнозата за мозъчна контузия, добита от дипломати и техните фамилии, до момента в който са били в Куба.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР