Канадски изследователи твърдят, че може би са идентифицирали причината за

...
Канадски изследователи твърдят, че може би са идентифицирали причината за
Коментари Харесай

Акустичното оръжие на Куба май се оказва препарат срещу комари

Канадски откриватели настояват, че може би са разпознали повода за мистериозната болест, която порази дипломатическия личен състав в Куба през 2016 година, оповестява Би Би Си.

В някои информации в Съединени американски щати се предполагаше, че " акустичната офанзива " е предизвикала на американския личен състав сходни признаци, предизвиквайки спекулации за скрито звуково оръжие.

Ала канадският екип специалисти допуска, че невротоксините от пръскането против комари са по-вероятната причина.

Вирусът зика, пренасян от комари, беше огромен здравен проблем по това време.

Така нареченият " синдром Хавана " предизвикваше признаци, в това число главоболие, замъглено зрение, замаяност и звук в ушите.

Това направи интернационалните заглавия, откакто Съединени американски щати оповестиха, че повече от дузина чиновници от посолството им в Куба са подложени на лекуване.

Куба отхвърли всевъзможни догатки за " офанзиви ", а информациите доведоха до разтягане на напрежението сред двете страни.

През юли американско академично изследване сподели " мозъчни аномалии " при дипломатите. " Не е мислено, всичко, което мога да кажа, е, че би трябвало да се откри истината ", посочи един от създателите.

Канадският екип от Центъра за възобновяване на мозъци в Халифакс счита, че към този момент има отговор на загадката.

Канадки дипломати бяха наранени от сходни реакции на американските си сътрудници - макар че изследването отбелязва, че признаците на канадците са по-постепенни от " острия, ориентиран... слухов тласък " в някои от американските случаи.

Проучването отбелязва, че тестванията, извършени върху 28 участници - седем от които са тествани както преди, по този начин и откакто са били командировани в Хавана, поддържат диагнозата за мозъчна контузия, добита от дипломати и техните фамилии, до момента в който са били в Куба.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР