Канадската стартираща компания Electra Meccanica създаде миниатюрен градски автомобил с

...
Канадската стартираща компания Electra Meccanica създаде миниатюрен градски автомобил с
Коментари Харесай

Продажбите на едноместния електромобил Solo започват в края на годината

Канадската започваща компания Electra Meccanica сътвори дребен градски автомобил с три колела, продажбите на който стартират в края на тази година.
Серийното произвеждане на дребния електромобил бе отлагано на няколко пъти заради дефицит на финанси, само че в този момент всичко е наред и ръководителят на компанията публично разгласи, че продажбите ще стартират по авансово квалифицирания проект. Това е електрическият автомобил Solo , който в Съединени американски щати може да бъде закупен при цена $15 000 .

Електрическият Solo е с оптималната скорост до 130 километра в час, а пробегът с едно зареждане е 150 километра. Акумулаторните акумулатори на Solo се зареждат от елементарните домашни контакти за към 3 часа. Електромобилът е съвършен за градски условия, не замърсява, има дребни размери, доста е маневрен и лек, и извънредно пестелив. Има място единствено за лидера, като дължината на автомобила е 3,04 метра, а ширината – едвам 1,21 метра.

Solo е изработен от композитни материали и тежи едвам 600 кг. Използва се електромотор с мощ 61 киловата, който форсира автомобила от 0 до 100 километра в час единствено за 8 секунди.



Едва ли електрическият Solo е подобаващ за пътешествия, само че е доста комфортен за градски условия – пестелив, маневрен, дребен и с нулева емисия на нездравословни субстанции.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР