Канада публикува днес първата в историята си национална стратегия за

...
Канада публикува днес първата в историята си национална стратегия за
Коментари Харесай

Канада със стратегия в борбата с климатичните промени


Канада разгласява през днешния ден първата в историята си национална тактика за адаптиране към климатичните промени, предвиждаща 1,6 милиарда канадски $ (1,2 милиарда американски) под формата на нови федерални задължения за отбрана на популацията против все по-голямото въздействие на световното стопляне, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Подобно на доста страни по света в Канада също се следи усилване на рисковите метеорологични условия поради климатичните промени, като плануваните междинни годишни загуби от естествени бедствия могат да доближат 15,4 милиарда канадски $ до 2030 година, съгласно държавни данни.

Целта на тактиката за адаптиране е да подкрепи да се понижат тези загуби с федерална политика и вложения. Проучвания демонстрират, че всеки изхарчен $ за тези ограничения ще спести разноски от до 15 канадски $, в това число директни и непреки изгоди за цялата стопанска система, съгласно държавното управление.

Канада е четвъртият максимален производител на нефт и вторият максимален емитент на въглеродни излъчвания на човек от популацията измежду страните от Г-20, сочи изследване въз основата данни за излъчвания за световни атмосферни проучвания (EDGAR).

Стратегията се основава на пет предпочитани точки: възстановяване на здравето, създаване и поддържане на устойчива държавна инфраструктура, запазване на природата и биоразнообразието, поддръжка на стопанската система и понижаване на въздействието на обвързваните с климата естествени бедствия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР