Канада обяви трети пакет от целенасочени санкции, визиращи по-специално президента

...
Канада обяви трети пакет от целенасочени санкции, визиращи по-специално президента
Коментари Харесай

Канада налага санкции на Путин и Лавров, магазини спират да продават водка

Канада разгласи трети пакет от целенасочени наказания, визиращи по-специално президента на Русия Владимир Путин и съветския външен министър Сергей Лавров, само че също и режимът на Беларус, предадоха международните организации. Новината заяви канадският министър председател Джъстин Трюдо.

“Незачитането на президента Путин на свободата, демокрацията, интернационалното право и човешкия живот би трябвало да имат последствия”, сподели Трюдо.

Той акцентира, че светът е работил по един невиждан, обединен и съгласуван метод по отношение на, както той се изрази, сериозната неточност на Владимир Путин. За Путин той сподели, че това е един от хората, които носят най-голяма отговорност за убитите и за разрушенията в Украйна.

“Човешката цена на тази рецесия е голяма. Светът е очевидец на трагични подиуми на бомбардировки и на всеобщо преселение, президентът Путин провокира бежанска рецесия в Европа”, акцентира Тюрдо.

Освен против Путин и Лавров, Канада вкарва и наказания против началника на генералния щаб на съветските въоръжени сили Валерий Герасимов.

Така Канада се причисли към Европейски Съюз, Англия и Съединени американски щати, които взеха решение да включат в обсега на глобите си и Путин. Отава постанова наказания и на 57 души в Беларус, поради това, че беларуският режим е улеснил съветската инвазия в Украйна.

Канада има и 3400 военни, които са в положение на паника за вероятно разполагане в Европа, само че НАТО към момента не е поискала това от страната, разясни пък канадската министърка на защитата Анита Ананд.

В четвъртък Канада глоби 58 съветски физически лица и компании и суспендира всички разрешителни за експорт за Русия. В началото на седмицата Отава разгласи първи пакет от наказания – възбрана за преводи със сепаратистките територии в Украйна, наказания против съветски депутати и банки и възбрана за канадците да купуват съветски дългови облигации.

Същевременно канадските магазини за алкохолни питиета започнаха да махат от рафтовете си съветска водка и други съветски алкохолни питиета, съобщи Ройтерс. Канада е внесла алкохолни питиета в размер на 3,78 милиона $ от Русия през предходната година, съгласно данни на Статистическия институт.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР