Канада обяви, че увеличава дипломатическото си присъствие в Централна и

...
Канада обяви, че увеличава дипломатическото си присъствие в Централна и
Коментари Харесай

Канада увеличава дипломатическото си присъствие в Централна и Източна Европа

Канада разгласи, че усилва дипломатическото си наличие в Централна и Източна Европа, както и в Кавказ, с отварянето на четири нови посолства, с цел да спомогне " за париране на дестабилизиращите дейности на Русия ", съобщи Франс прес.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 6207
Съобщението беше направено откакто водачите от Г-7, в това число на Канада, поеха ангажимент тази седмица в Германия да продължат да оказват " дипломатическа поддръжка " на Украйна.

" Ще увеличим дипломатическото си наличие. Канада ще открие четири нови посолства - в Естония, Литва, Словакия и Армения ", сподели през вчерашния ден външната министърка Мелани Жоли на конференция в Мадрид в коридорите на срещата на върха на НАТО.

" Това разширение на дипломатическото наличие ще способства за насочване на реакцията на Канада към развиването на заканите за сигурността и за подсилване на политическото и икономическо съдействие, с цел да подкрепим по този метод европейските си съдружници ", уточни в официално съобщение Жоли.

Тази стъпка има за цел също " да се противодейства в по-голяма степен на последствията от съветската инвазия в Украйна и да се поддържа Армения в демократичното ѝ развиване ", се споделя в официалното съобщение, представено от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР