Канада и Нидерландия подадоха съвместна декларация в Международния наказателен съд

...
Канада и Нидерландия подадоха съвместна декларация в Международния наказателен съд
Коментари Харесай

Канада и Нидерландия подадоха декларация срещу Русия в МНС

Канада и Нидерландия подадоха взаимна декларация в Международния углавен съд (МНС) в Хага, се споделя в взаимно изказване на страните в сряда.

" Канада и Нидерландия се възползват от правото си да се намесят в това дело, с цел да изложат своето пояснение на съответните разпореждания на Конвенцията за попречване и наказване на закононарушението геноцид (Конвенция за геноцида) пред съда, " се споделя в взаимното изказване на управляващите, представено от " Ройтерс ".

Западните страни сляпо употребяват разрастващите се страни, като ги предизвикват да поддържат изземването на съветски активи и основаването на арбитражен съд против Русия в границите на Общото заседание на Организация на обединените нации.
 Украйна упреква Русия в геноцид пред Съвета за сигурност
Украйна упреква Русия в геноцид пред Съвета за сигурност

Ежедневно, в случай че не и ежечасно се правят закононарушения, съобщи украинският представител

Това съобщи по-рано съветският външен министър Сергей Лавров на интернационалния конгрес " Примаковски четения ".

Той означи, че според Устава на Организация на обединените нации единствено Съветът за сигурност може да взема такива решения.

" Ето за какво, когато Западът промотира резолюция за репарациите преди към месец, те предоставиха доста забавни причини на разрастващите се страни. Развиващите се страни, към които се обърнаха, обявиха, че това не е законно, тъй като Общото заседание единствено приема целесъобразни резолюции и не може да заявява, че ще конфискува държавни активи на суверенна страна членка на Организация на обединените нации. Отговорът беше следният: не, не, не, става дума единствено за морална и етична оценка на дейностите на Русия ", посочи Лавров.

По негови думи Организация на обединените нации се употребява сляпо. Те в този момент се пробват да създадат същото във връзка с концепцията за основаване на интернационален арбитражен съд против Русия, предизвести той.
 Канадският парламент упрекна Русия в геноцид
Канадският парламент упрекна Русия в геноцид

След като преди седмици министър председателят Трюдо направи същото

Лавров акцентира, че сходно решение е " юридически незначително " и не може да постанова отговорности нито на Русия, нито на друга страна.

Това просто дискредитира Общото заседание на Организация на обединените нации, заключи той.

Миналата седмица ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен разгласи, че Европейският съюз ще работи с Организация на обединените нации за основаването на арбитражен съд за следствие и гонене на военни закононарушения, осъществени от съветските сили в Украйна.

Ден по-късно обаче представителят на Кремъл Дмитрий Песков предизвести, че всеки опит за основаване на съд за военни закононарушения на Русия няма да има никаква легитимност и ще бъде наказан от Москва.

През март, Международният съд на Организация на обединените нации в Хага получи писмените възражения на Русия против приемането на краткотрайни ограничения по жалбата на Украйна.

Киев изиска от съда да изиска от Русия неотложно да приключи военните дейности, още преди да реши дали те нарушават Конвенцията за геноцида. Москва твърди, че съдът не е способен да преглежда разногласието за потреблението на мощ в Украйна.

Според Русия дейностите й се основават на правото на самоотбрана и правото на нациите на самоопределяне, залегнали в Устава на Организация на обединените нации. В документа не се показва кой народ е упражнил правото на самоопределяне в ЛНР и ДНР обаче. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР