Кампанията за 46-ия парламент на практика започва и с днешното

...
Кампанията за 46-ия парламент на практика започва и с днешното
Коментари Харесай

Хасан Адемов: В предложението за руската ваксина има повече геополитика, отколкото медицинска логика

Кампанията за 46-ия парламент на процедура стартира и с днешното пленарно съвещание, което може да се окаже последното за актуалното Народно заседание. Това сподели в предаването „ Преди всички “ доктор Хасан Адемов от Движение за права и свободи.
Относно спомагателните 50 лв. за пенсионерите и вероятността Народното събрание да реши те да бъдат отпускани до края на годината Адемов означи:

„ Очевидно е, че в предизборната обстановка всички партии се надпреварват кой по-социални ограничения да предложи. Едва ли ще има парламентарна група, която ще гласоподава срещу това предложение . Тези пари ги няма в бюджета и без актуализация на бюджета тези пари би трябвало да бъдат изплатени не по съответния законов ред. “

Според Хасан Адемов депутатите са в обстановка или да не гледат никакви обществени оферти, или да разчитат на „ юнашко доверие “ идващите ръководещи да обезпечат гласуваното.

По тематиката Covid-19 Адемов уточни, че не можем изрично да твърдим, че е завършила третата вълна у нас , а във връзка с имунизационния проект има какво да се направи за ускорение на ритъма. Той изрази неразбиране за какво възрастните хора са били позиционирани в четвърта група.

В коментара си за съветската ваксина „ Спутник V “ доктор Адемов посочи:

В това предложение има повече геополитика, геостратегия, в сравнение с здравна или законодателна логичност . Като че ли ГЕРБ и Българска социалистическа партия се пробват да се прецакат взаимно. “

Дори да променим законодателството, Изпълнителната организация по медикаментите би трябвало да направи проучвания на съветската ваксина за резултатност и резистентност, с цел да може тя да бъде приложена в страната ни, а ИАЛ няма потенциал да направи това , разясни Хасан Адемов.

По думите му опцията съветската ваксина да се приложи у нас е само след решение на Европейската организация по медикаментите .

Цялото изявление слушайте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР