Кампанията на община Самоков е ежегодна и включва заложени дейности

...
Кампанията на община Самоков е ежегодна и включва заложени дейности
Коментари Харесай

От началото на тази седмица стартира кампания по пролетно почистване в община Самоков

Кампанията на община Самоков е годишна и включва заложени действия по чистотата, които са ангажимент на общината, както и ангажиране на притежатели на парцели и търговски обекти. Въпреки че тази зима бе с малко сняг, поради ниските температури, бе направено интензивно опесъчаване.

 МИГ Самоков подписа административен контракт по размер 7.5 от ВОМР МИГ Самоков подписа административен контракт по размер 7.5 от ВОМР
На 29.03.2021 год. в офисът на съдружие Местна инициативна група Самоков бе подписан тристранен административен контракт за предоставян...
По тази причина при започване на акцията напъните са съсредоточени в събирането на пясъка по улиците. За задачата са ангажирани лицата от звеното по озеленяване и действия по чистотата. В момента са обхванати основните улици на Самоков – бул. “Искър ”, ул. “Цар Борис III ”, “Житна чаршия ” и “Преспа ”, като ще бъдат почистени всички улици в града. След привършване на почистването на улиците в града ще стартира измиването.

За да се обзет всички аспекти по почистването от Общината ще изпратят писма до притежателите на търговски обекти, с които да ги призоват да правят разчистване към обектите си – магазини, заведения за хранене, хотели и така нататък В предходни години се проведоха акции по пролетно разчистване за жители, като се определяха, най-вече паркови зони, които да бъдат обект на акцията.
Тази година, поради усложнената епидемиологична конюнктура, акцията се планува да не бъде проведена, а да се призоват жителите да почистят към домовете си и околоблоковите пространства.
 Приключи вторият огромен инфраструктурен план на Самоков Приключи вторият огромен инфраструктурен план на Самоков
Приключи и вторият огромен инфраструктурен план, който Община Самоков завоюва и осъществя, посредством финансиране по Програма за развиване на...
Както всяка година е ще бъде проведено интензивно транспортиране на събраните боклуци, като е желателно жителите, които са направили дребни поправки или са създали главно разчистване на дворовете си, да подадат сигнал до отдел „ Екология ” за навреме транспортиране на отпадъка.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР