Кампанията на Европейския съюз за ваксинация срещу коронавируса трябва да

...
Кампанията на Европейския съюз за ваксинация срещу коронавируса трябва да
Коментари Харесай

ЕС ваксинира до края на лятото всички, които се нуждаят

Кампанията на Европейския съюз за имунизация против ковид би трябвало да бъде в положение да инокулира " всички, които се нуждаят " до края на лятото или може би по-рано. Това разгласи еврокомисар, представен от " Франс прес ".

Еврокомисарят за вътрешния пазар и услугите Тиери Бретон разгласи, че е убеден, че " до края на лятото и се надявам още по-скоро всички, които би трябвало да бъдат имунизирани, ще бъдат ".

Европейски Съюз се сблъска с остри рецензии поради забавянията при въвеждането на ваксини, частично заради тесните места в производството, до момента в който други страни като Израел, Англия и Съединени американски щати са доста по-бързи.

В диалог в Рим след диалози с италианския министър на икономическото развиване Джанкарло Джорджети, Бретон съобщи, че е " доста впечатлен " от това по какъв начин фармацевтичните компании са съумели да ускорят производството на ваксини.

" Въпросът към този момент не е обвързван с (разполагането с достатъчно) ваксини, в Европа имаме доста налични ваксини ", сподели френският еврокомисар, който е някогашен предприемач.

В изявление за италианския всекидневник " Кориере каузи сера " Бретон съобщи, че страните от Европейски Съюз са получили 43 милиона дози, само че към момента не са употребявали към 30 % от тях.

Според комисаря до края на годината Европейски Съюз ще може да създава 2-3 милиарда дози ваксини годишно, надвишавайки индустриалния потенциал на Съединени американски щати, Китай и Русия.

Комисарят прикани за единение на Европейски Съюз, откакто няколко членове на блока, в това число Словакия, Унгария, Дания и Австрия, разрушиха редици, с цел да набират ваксини от Израел, Китай или Русия.

" Нито една страна не може да има самостоятелна тактика за имунизация... всички подвластен една от друга ", сподели Бретон.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР