Кампанията "Капачки за бъдеще" започва да дарява транспортни кувьози на

Кампанията "Капачки за бъдеще" започва да дарява транспортни кувьози на ...

"Капачки за бъдеще" ще даряват транспортни кувьози.


Кампанията "Капачки за бъдеще" започва да дарява транспортни кувьози на някои от най-нуждаещите се болници у нас. Това съобщи организаторът на инициативата Лазар Радков в "България сутрин".

По думите му тези кувьози са по-скъпи от другите - цената е над два пъти по-висока.

Той разкри, че у нас има малки лечебни заведения, които транспортират новородени, завити в одеяла и бутилки с топла вода, тъй като липсва апаратура.

Радков допълни, че те очакват още една доставка на кувьози, които ще отидат за малките общински болници. По този начин всички апарати ще бъдат подменени.

"До края на есента ще сме подменили апаратите във всички малки общински болници. Няма да има болница, в която най-новият кувьоз да е от края на миналия век. В различните болници бебетата се транспортират по различен начин. Всеки се оправя както намери за добре", обясни той.

Радков бе категоричен, че кампанията вече има много последователи, които се опитват всячески да помогнат за подобряване на живота у нас.

"На последната кампания бяха събрани 70 тона капачки. Много хора споделят, че са започнали да използват по-малко пластмаса. Кампанията има положителен ефект върху цялото общество", разказа той пред Bulgaria ON AIR.
По публикацията работи: Анисия Иванова

Източник: dnes.bg