Кампанията Избери животa е надпартийна и национално отговорна. Обръщаме се

...
Кампанията Избери животa е надпартийна и национално отговорна. Обръщаме се
Коментари Харесай

Кръгла маса "Избери живота" завърши с обща декларация и призив за национално обединение

Кампанията " Избери животa " е надпартийна и национално виновна. Обръщаме се с признателност към всички юношески организации, които поддържат тази идея. Това съобщи Георг Георгиев, ръководител на младежката организация на ГЕРБ, при започване на кръглата маса " Избери живота " #СприНавреме. Кампанията започва алегорично в навечерието на Международния ден на младежта-12-ти август.

В полемиката се включиха със собствен представители Асоциацията на младите учени, Организацията на българските скаути, Младежки комитет на Съюза на транспортните синдикати, Движение " Гергьовден ", Млади откриватели за младежко развиване, Национален юношески конгрес, Студентския съвет на УНСС. Инициативата беше приветствана и от други политически и цивилен организации.

" Протягаме ръка към всички юношески организации в страната с апел да се причислят към самодейността " Избери живота ". Ежедневно по пътищата се води война, в която няма спечелили. Нека се обединим и дружно да намерим пътя за справяне с казуса ", прикани присъстващите Георгиев. Антоанета Байчева, представител на фондация " Ханс Зайдел ", бе безапелационна, че разискваната тематика е животоспасяваща. " Като български жител и като майка се надявам, че през днешния ден вършим първата стъпка за намиране на решение на казуса с жертвите на пътя. Необходимо е неизменност, поредност в дейностите и последователност. Надявам се, че младежите ще изградите тази акция като непартийна, тъй като тя визира всички български жители ", сподели още тя.

 Кръгла маса Избери живота приключи с обща декларация и апел за национално обединяване Кръгла маса Избери живота приключи с обща декларация и апел за национално обединяване Източник: Политическа партия ГЕРБ
Драгомир Младенов от МГЕРБ показа работещи задгранични практики, които потвърдено водят да намаляването на жертвите на пътя. " За дребен интервал от време " Визия нула " сподели доста положителни резултати, образец за това са Норвегия и Швеция. Прави усещане, че където тази стратегия е призната, има необятен политически консенсус. Активното разпространение на обичайния морал също е работеща предварителна защита, която може да докара до понижаване на пътните произшествия ", безапелационен бе Младенов.

Даниел Александров, който е първенец по класическа битка, беше безапелационен, че спортът превъзпитава младите и ги вкарва в правия път. " Като състезател с голям брой медали неумишлено се трансфорах в кумир на по-малките деца. Спортът е методът, който дава самочувствие на младите да не протягат ръка към алкохол и опиати. Нека се обединим, тъй като на пътя умират наши другари и близки ", съобщи той. Николай Алгафари от МГЕРБ акцентира, че през цялото време концепцията на акцията " Избери живота " е да бъде надпартийна и да сплоти колкото се може повече младежи. Алгафари уточни психотерапията като метод за предварителна защита на пътнотранспортните катастрофи.

" Когато младежите са тъжни, те с пробват да избягат от действителността с опиати и алкохол, само че това не е решението ", разясни той. Арх. Николай Диков заключи, че Столична община ползва ограничения за възстановяване на пътната инфраструктура и ограничение на колите. " За тези три години са регистрирани 28 000 пътни произшествия, 930 са свързани с боричкане на пешеходци. Този проблем и обсъден неведнъж и за него към този момент се взимат съответни ограничения като физически ограничавания на скоростта ", добави той.

По време на полемиката младежките представители се сплотиха към редица способи за справяне със зависимостите и с експанзията на пътя като акцентираха, че е значимо самодейността да бъде продължена и надградена. Всички присъстващи приветстваха инициирането на спор по тематиката и се сплотиха към обща декларация.

" Настъпил е моментът за национално обединяване в името на най-благородната цел – запазването на здравето и живота на хората. Само дружно бихме могли да бъдем положителният образец за бъдещето и сегашното на България; Мерките за справяне с казуса са отговорност на цялото общество и ние ще работим с цялостния набор от принадлежности на държавния и гражданския бранш за основаване на необятен консенсус по темата; Настояваме всички способени държавни институции и регулаторни органи да показват оптималната ангажираност, изразена в действителни дейности, в подтекста на зачестилите пътни произшествия, породени от водачи, шофиращи под въздействието на упойващи вещества; Апелираме за задълбочаване на напъните от страна на страната и нейните институции, включително здравни, за битка със зависимостите измежду младите хора; Призоваваме всички представителни юношески организации да се обединят в напъните си за основаване на общ разговор - за образуване на консенсус по тематиките, касаещи цялостната предварителна защита на аргументите за пътните произшествия и налагане на съответни санкции за отговорно държание на пътя ", гласи част от декларацията, която бе призната единомислещо по време на кръгла маса " Избери живота ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР