Кампанията беше подета в социалните мрежи на фона на обезценяването

...
Кампанията беше подета в социалните мрежи на фона на обезценяването
Коментари Харесай

Водещи турски компании се включиха в призиви за бойкот на американски стоки

Кампанията беше подета в обществените мрежи на фона на обезценяването на турската лира. Властите в Анкара се пробват да успокоят вложителите и не стопират да твърдят, че са способни да овладеят икономическата обстановка в страната.

 © Българска телеграфна агенция
Бойкот на американската електроника. Новият апел, насочен в следващото послание на Реджеп Ердоган уточни непосредствено виновника за финансовите несгоди на Турция. Американските наказания и увеличените мита форсираха рухването на турската лира до степен на срив. Но турският президент непроменяемо твърди народа си и света, че страната му следва ударен проект за справяне със обстановката. Ударно звучат и фразите в последната му тирада.
Реджеп Тайип Ердоган, президент на Турция: Износ, експорт, експорт! Намаляване на производството ще е съдбовна неточност. Производство, произвеждане, произвеждане! Ще бойкотираме електрониката на Съединените щати.
" Търкиш еърлайнс " разгласи, че стартира акция за протест на американски реклами и на американски компании. В същия развой към този момент взе участие " Тюрк Телеком ". Държавната телекомуникационна компания, която обслужва над 40 милиона души, заяви в Туитър, че подрежда на своите рекламни организации да не работят с американски компании и да не популяризират американски марки.

Макар и алегорично, лирата стартира да възстановява цената си след срутва. Руският външен министър, който е на двудневно посещаване в Турция, съобщи на конференция, че дните на американския $ като международна валута са преброени.

В мненията си европейските финансови издания подчертават на въпросите до какъв брой сегашната рецесия в Турция е артикул на американските наказания и дали тя не е дълготрайно отражение на проблеми в турската стопанска система и политика от последните години.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР