Кампания за превенция на рака на гърдата започват през декември

...
Кампания за превенция на рака на гърдата започват през декември
Коментари Харесай

Avon и „Пълмед“ с кампания срещу рака на гърдата

Кампания за предварителна защита на рака на гърдата стартират през декември медицинският комплекс „ Пълмед “ и Avon, оповестяват уредниците. В рамките на месеца всяка сряда в „ Пълмед “ ще се организира гратис консултиране на дами посредством ехографско или мамографско проучване на млечни жлези съгласно възрастта.

„ Ранното разкриване на рака на гърдата може да избави живот! Специалистите от медицински комплекс “Пълмед ” и Avon считаме, че предварителната защита и ранната диагностика са наша задача и че никоя жена не трябва да загуби живота си поради незнание “, означават уредниците.

Прегледите стартират на 7 декември и ще се организират всяка сряда със наложително авансово записване на час на тел. 032 607 300, както и онлайн през платформата на Superdoc.bg.

„ Радваме се, че можем да осъществяваме акция за профилактика на рака на млечните жлези точно с Avon – компания, полагаща дългогодишни старания в тенденция предварителна защита на болестта. Медицински комплекс „ Пълмед “, посредством своите експерти и акции, поставя ориентирани старания за образование на пациентите за значимостта от навременната профилактика. Ранното разкриване на началните стадии на рака на гърдата посредством скрининг ехография и мамография усилват възможностите за сполучливо лекуване на болестта. Препоръчително е след към 30-ата си годишнина един път в годината дамите да преглеждат млечните си жлези чрез ехографско проучване. След 40-45- тата си година е желателно прегледът да се реализира с мамографско проучване един път годишно. Добре е то да не се прави в седмицата преди месечния цикъл, защото през този интервал млечните жлези са напрегнати. Подходящ е интервалът и една седмица до 10 дни след привършване на месечния цикъл “, поучава доктор Екатерина Петкова, шеф на ДКЦ „ Пълмед “.

В международен мащаб Avon се бори против рака на гърдата от 1992 година, дарявайки за идеята 947 милиона $ и осигурявайки над 16 милиона профилактични прегледа.

„ Връзките и диалозите сред дами са най-важни за Avon. Милиони дами по света са част от общността на Avon. Ние използваме всяка част от бизнеса си, на всеки край по света, всеки ден, работейки в тясно съдействие с нашата мрежа от сътрудници, с цел да помогнем на 100 милиона дами годишно да бъдат осведомени по отношение на здравето на гърдите си. И тъй като имаме вяра, че концепциите имат смисъл единствено когато се трансфорат в деяние, през годините застанахме зад редица дарителски начинания “, разяснява екипът на компанията.

В България идеята е дейна към този момент 20 години, средствата се набират от продажбите на благотворителни артикули против рака на гърдата, които се оферират целогодишно в брошурата и онлайн. Даренията надвишават 1.5 милиона лв., а главен сътрудник от 2015 година е Фондация „ Една от 8 “.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР