Камила Паркър-Боулс е известна като любовницата и понастоящем съпругата на

Камила Паркър-Боулс е известна като любовницата и понастоящем съпругата на ...

Камила - неподходяща и прекалено опитна за кралския вкус с...


Камила Паркър-Боулс е известна като любовницата и понастоящем съпругата на принц Чарлз.

Днес те се появяват заедно на официални събития, широко усмихнати и влюбени, но както вероятно знаете, историята им далеч не е толкова безоблачна и изпълнена само с романтика, а мненията за връзката им винаги са били противоречиви.

Нещо повече, въпреки опитите на Двореца да изчистят имиджа ѝ, тя и до ден днешен остава един от най-популярните дългогодишни обекти на обществено презрение.

През 1996 г. всички са шокирани от раздялата на принцеса Даяна и принц Чарлз. Разводът между членове на кралско семейство сам по себе си е рядкост, но това, което прави този скандален, са подробностите около връзката на принца на Уелс с настоящата му съпруга Камила Паркър Боулс по време на неговия брак с Даяна.

Двойката официално се разделя през 1992 г., а две години по-късно Чарлз публично признава за изневярата си в интервю. Но нека започнем отначало.

Когато е на крехката 23-годишна възраст, принцът се влюбва силно и неутешимо в Камила. Тя е 16 месеца по-възрастна, споделя сходни интереси с него и е добър слушател. И все пак, цялата любов, с която Чарлз я дарява, не е достатъчна, за да я превърне в подходящ избор за бъдеща съпруга на наследника на британския трон.

Не след дълго двамата започват да се срещат, но когато година по-късно принцът се присъединява към Кралски военноморски сили, двамата прекратяват връзката си. Кралските биографи споменават, че по това време Камила е определяна от двореца като "неблагонадежден партньор за престолонаследника". Защо?

Камила принадлежи на високите прослойки на обществото, от семейство с добри контакти и дори дядо барон. Много от близките на Чарлз обаче държат принцът да се ожени за представител на най-високото аристократично родословие.

Неслучайно през годините той е свързван с дъщерите на херцози и графове, сред които е и Сара Спенсър, по-голямата сестра на момичето, което един ден светът ще познава като принцеса Даяна. Лорд Луис Маунтбатън, наставник и прачичо на принца, дори се опитва да го сватоса с неговата внучка.

Нещо повече, Камила не притежава титла, но има "кралска жилка" - прабаба ѝ, Алис Кепел, е била любовница на Едуард VII, правядото на Чарлз. Общата им позната Лучия Санта Круз се шегува, когато ги запознава, и отпраща закачливо предупреждение:

"Моля ви, бъдете внимателни, имате общи роднини!"
Десетилетия по-късно Кейт Мидълтън се омъжва за принц Уилям, въпреки че няма титла. Това ни навежда на мисълта, че родословието на Камила не е кой знае какво, но и в никакъв случай не трябва да се смята за единствен и категоричен аргумент, че е неподходящ избор.

Камила има много връзки зад себе си, които ѝ създават репутацията на „прекалено опитна“ за кралския вкус.

Среща се с Андрю Паркър Боулс, кавалерийски офифер, през 1965 г. Започват страстни, макар и проблематични взаимоотношения. И след всяка тяхна раздяла започва да прекарва време с други мъже.

Това не е нещо нечувано и скандално, но е достатъчно, за да спечели неодобрението на Двореца - тези връзки далеч не са дискретни и я отдалечават възможност да претендира за „чистота“ и „непоквареност“.

За зла беда, Чарлз и членовете на кралското семейство са убедени, че жената до него не трябва да има богата любовна история зад гърба си.

Всъщност самият Маунтбатън го съветва, че намирането на девствена булка е от първостепенно значение. В писмо, адресирано до 25-годишния принц Чарлз, лордът пише:

„Мисля, че е притеснително една жена да има опит, особено когато трябва да бъде поставена на пиедестал след сключването на брак.“
Освен това Чарлз постоянно е под светлината на прожекторите и изборът на партньор с минало би привлякъл нежелано медийно внимание.Разбира се, всяко упрекване за личния живот на Камила отразява жестокия двоен обществен стандарт - опитът на Чарлз в никакъв случай не ѝ отстъпва. И именно това лицемерие се проявява тъй силно във високите изисквания за избор на негова съпруга - в деня на сватбата той е на 31 години, а принцеса Даяна на 19 години, това е своеобразна гаранция, че миналото ѝ е чисто.
Докато Чарлз отсъства, защото взима участие в кралския флот, Камила се сгодява за бившия си партньор - Паркър Боулс. Женитбата им през 1973-та съсипва принца. Офицерът не просто е утешителна награда за Камила, нейната дълбочина и преданост към него още повече я отдалечават от мъжа, когото истински обича. Поне за известно време, пише Edna.bg.А останалата част от историята вече я знаем всички.

Източник: marica.bg