Каменна композиция от девет гранитни блока, изрисувани с въглен от

...
Каменна композиция от девет гранитни блока, изрисувани с въглен от
Коментари Харесай

Последната творба на акад. Светлин Русев намира своя постоянен дом в плевенската ХГ „Илия Бешков“

Каменна комбинация от девет гранитни блока, изрисувани с въглен от акад. Светлин Русев, е последната и незавършена творба на световноизвестния ни съгражданин, която намира своя непрекъснат дом в ХГ „ Илия Бешков “. Композицията - огромен план за живопис върху камък, дойде преди дни от с. Драгичево, където е основана, в Плевен.
Официалното разкриване ще е от 12.00 часа на 14 юни 2021 година, рождения ден на акад. Светлин Русев, дата, на която той обичайно показваше нови свои произведения в галерия.
 Затварят за седмица друга част от ул. „ Гривишко шосе “ поради обезопасяване на дървета в Плевен Затварят за седмица друга част от ул. „ Гривишко шосе “ поради обезопасяване на дървета в Плевен
Временно ще бъде лимитирано прекъсването, паркирането и придвижването на моторни транспортни средства по ул. „ Гривишко шосе ” в...

В същия ден в ХГ Дарение „ Колекция Светлин Русев “ ще бъдат изложени последният статив и палитра на Маестрото, предоставени от дъщерите му Ралица Русева и Милкана Русева. Събитието е по отношение на 88 години от рождението на акад. Русев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР