Камен Донев е един от най-обичаните и уважавани български актьори

...
Камен Донев е един от най-обичаните и уважавани български актьори
Коментари Харесай

Гениалните и забавни мисли на Камен Донев - кралят на иронията!

Камен Донев е един от най-обичаните и уважавани български артисти и режисьори.

Известен е с авторските си моноспектакли „ Възгледите на един преподавател за националното творчество “ и „ Възгледите на един преподавател за всеобщата култура “.

Роден е в гр. Русе на 15 април през 1971 година Завършва компетентност „ Актьорско майсторство “ в НАТФИЗ през 1993 година в класа на проф. Крикор Азарян и доцент Тодор Колев.

От 1994 година до 2009 е артист в Театъра на Българската войска в София. През 2000 и 2001 година взе участие в българското телевизионно предаване „ Улицата “ на режисьора Теди Москов.

До момента е изиграл над 40 функции в театъра и киното и е написал повече от 30 драматургични произведения. Реализирал е авторски постановки и хореография. Има участия в български и интернационалните театрални фестивали.

През ноември 2006 година е оповестен сборникът му „ Всичко дотук – текстове за спектакъл, кино и телевизия “, съдържащ текстове от дългогодишното му творчество.

Въпреки че е творил в чужбина, в работата си Камен Донев се усеща най-добре в България и не вижда смисъл „ да радостни непознати хора “. Казва, че има доста работа, а „ който работи е благополучен, основава нещо, усеща се нужен “.

Определя се като „ радостен човек ", който все пак не е изцяло удовлетворен от живота си. Смята че простотията, мързелът, завистта и чалгата убиват вдъхновението в България, а мехлемът против тях е „ влизаш в библиотеката и четеш “.
 камен донев
Според Камен иронията е най-висшето възприятие на интелектуално задоволство.

Какво още мисли Камен Донев, можете да прочетете в галерията ни, където сме събрали някои от най-забавните му и същински мисли за живота!

Към галерията >>>

Вижте още:
10 велики цитата от обичаните ни сантиментални филми Любими цитати от творчеството на безконечната Блага Димитрова Незабравими цитати от книгите на Никълъс Спаркс
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР