Камарата на представителите проведе гласуване, с което взе мерки за

...
Камарата на представителите проведе гласуване, с което взе мерки за
Коментари Харесай

Камарата одобри споразумение за предотвратяване на железопътна стачка в САЩ

Камарата на представителите организира гласоподаване, с което взе ограничения за попречване на стачка в железопътния отрасъл.  С 290-137 гласа тя одобри да наложи краткотрайното съглашение, реализирано през септември сред железопътните компании и чиновниците им, като по този начин се намеси в спор с широкообхватни стопански и политически последствия.

Отделно гласоподаване бе извършено поради опасенията на прогресивните демократи по отношение на това до каква степен са предпазени служащите. С 221-207 гласа Камарата реши да добави седмица заплатен отпуск по болест към съглашението, вместо включения единствено един. Само трима републиканци поддържаха увеличението на платения отпуск.

Сега двата законопроекта отиват към Сената.

Ако до 9 декември съглашението не бъде наложено от Конгреса, доста огромна част от стопанската система, която е подвластна от превозването на товари, ще бъде смутена, което евентуално да докара до загуби, оценени на 2 милиарда $ дневно.

Президентът Байдън побърза да приветства резултата от гласуването и да призове Сената да не се бави да последва образеца на Камарата.  Гласуването се организира, откакто в понеделник точно президентът изиска Конгресът да се намеси в разногласието и да предотвратят стачката, като предизвести, че промени в съглашението не би трябвало да се вършат.

Това, че двата признати законопроекти са обособени, дава опция и Сенатът да работи върху тях поотделно. Сенаторът от Върмонт Бърни Сандърс пропагандира сътрудниците си да поддържат клаузите за нарастване на платения отпуск по болест.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР