Камарата на общините нанесе ново поражение на премиера Борис Джонсън,

...
Камарата на общините нанесе ново поражение на премиера Борис Джонсън,
Коментари Харесай

Камарата на общините отхвърли ускорения график на Джонсън за Брекзит

Камарата на общините нанесе ново проваляне на премиера Борис Джонсън, като отхвърли предлагането му за ускорено приемане на съглашението за излизане на Англия от Европейски Съюз. Това съвсем несъмнено ще докара до ново отсрочване ва Брекзит и предварителни избори, съобщи Би Би Си.

Борис Джонсън разгласи, че разглеждането на закона ще бъде прекратено, с цел да се проведат съвещания с Брюксел.

Камарата на общините отхвърли предлагането на държавното управление за ускорено приемане на закона за ратификацията на договорката с Брюксел с 322 против 308 гласа. Това прави съвсем невероятно приключването на законодателната процедура до датата 31 октомври, избрана като период за овакантяване на общността.

По-рано през днешния ден Борис Джонсън съобщи, че в случай че ускоренията график бъде отхвърлено от депутатите, а Европейски Съюз даде дълга пролонгация на Англия, той ще изтегли съглашението с Брюксел от Народното събрание и ще упорства за предварителни избори в най-близко време.

" В никакъв случай няма да разреша това да се проточи с месеци. " - акцентира Джонсън.

" Ще беседвам със страните от Европейски Съюз за техните планове и ще прекъснем разглеждането на закона до момента в който те не вземат решение (по периода за Брекзит - б.р.). " - съобщи английският министър председател след гласуването.

Пред да отхвърли графика на Джонсън Народното събрание гласоподава на второ четене за съглашението в Брюксел. Това стана с 329 против 299 гласа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР