Камарата на лордовете в британския парламент гласува поправки в законопроекта

...
Камарата на лордовете в британския парламент гласува поправки в законопроекта
Коментари Харесай

Камарата на лордовете с поправки в закона за Брекзит, забавя приемането му

Камарата на лордовете в английския парламент гласоподава ремонти в законопроекта за Брекзит, импортиран от премиера Борис Джонсън, признат по-рано от Камарата на общините. Така документът се връща за разглеждане в долната камара, предадоха осведомителните организации.

Заради поправките законопроектът няма автоматизирано да придобие мощ на закон, както би станало в случай че при гласуването на 20 януари беше подсилен от горната камара, и окончателното му приемане се забавя.

Поправките, препоръчани от Камарата на лордовете, засягат ситуацията на чужденците с поданство от страни в Европейски Съюз след Брекзит. Според корекциите, жителите на страни от общността, които към този момент живеят в Обединеното кралство, автоматизирано ще получават документ за престояване.

Законопроектът, импортиран от Джонсън, планува те да получават единствено цифрово удостоверение за своя статут без физически притежател - съгласно Камарата на лордовете това би могло да докара до дискриминация.

Агенция Reuters отбелязва, че лордовете нямат пълномощия да анулират документа, а нанесените от тях ремонти може да бъдат отхвърлени в Камарата на общините.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР