Към силната музикална заявка тази година фестивалът A to JazZ

...
Към силната музикална заявка тази година фестивалът A to JazZ
Коментари Харесай

A to JazZ обединява експерти и артисти за зелена трансформация на културните събития

Към мощната музикална поръчка тази година фестивалът A to JazZ прибавя все по-мащабни дейности за устойчива промяна на културните събития. По време на музикалната конференция A to JazZ Talks ще се организира специфичен модул на тематика " Екология на музикалните фестивали ", който цели да запознае уредниците на фестивали и културни събития у нас, бизнесите и публиката с устойчиви практики и принадлежности, открити на развитите културни пазари.

Конференцията ще сложи тематиката на 8-ми юли в Регионалния център за модерно изкуство " Топлоцентрала ", а интернационалните лектори ще показват опциите за стабилно развиване на събитията, кръгова фестивална стопанска система и премерване и понижаване на техния отпечатък върху околната среда. Надграждайки постигнатото до момента, A to JazZ оглавява задачата за създаване на обединен и резистентен метод към организирането на събития и зелена промяна както в промишлеността, по този начин и в настройките на обществото.

Професионалната конференция A to JazZ Talks се организира от 2018 година и има за цел да подкрепя работата и развиването на актьори, културни оператори и експерти, като ги среща с интернационалните специалисти от музикалната промишленост. По този мотив у нас идват над 20 фестивални уредници, коуч експерти, арт шефове, букъри и специалисти, които ще споделят основен опит.

 Ноам
© A to JazZ festival

Ноам " Нани " Вазана

Двата модула за актьори и уредници - " Как да се подготвим за шоукейс " и " Как да достигнем пазара ", ще се проведат на 7 юли с най-изявените арт шефове, мениджъри и уредници на музикални събития в Европа. Участниците ще се срещнат с Ориол Рока - артистичен шеф на фестивал Mercat de Musica de Vic в Каталуния, Кристин Семба - шеф на WOMEX Academy, Ноам " Нани " Вазана - създател и коуч в платформата Why DIY Music, Боян Джорджевич от World Music Chart Europe, Лин Дюит - програмен управител на Brussels Jazz Weekend, Рут Колева - актьор и създател на Sofia Live Festival, и доста други.

На 8 юли ще се организира екологичен модул с присъединяване на Линеа Свенсон - изпълнителен шеф на фондация Greener events, която подкрепя устойчивото развиване на културни и спортни мероприятия. Участие в полемиката ще вземе и Ника Милунович, която е шеф " Устойчивост " на фестивала MetalDays и един от пионерите, най-напреднали в устойчивата промяна. Специален посетител ще е и Бенджамин Сас - основател на Meadows in the Mountain, който е измежду най-изявените поддръжници на концепцията " да не оставяме следи ".

 Бенджамин Сас
© A to JazZ festival

Бенджамин Сас

Втората част на форума ще показа самодейността Better live project, която сплотява единадесет колегата от европейската музикална промишленост в дълготраен план за основаването на нов модел клъстерни турнета на актьори в мрежа от промоутъри за понижаване отпечатъка от промишлеността в околната среда и повишение на икономическата успеваемост на турнетата.

Обединявайки трите аспекта - актьори, специалисти и резистентност, A to JazZ дава начален подтик за построяването на устойчива фестивална екосистема от събития с нулев отпечатък за природата и повсеместен принос за средата и обществото.

Актуална информация за A to JazZ.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР