Към настоящия момент организацията на изборите е своевременна, нямаме забавяне

...
Към настоящия момент организацията на изборите е своевременна, нямаме забавяне
Коментари Харесай

ЦИК: 5 333 са кандидатстващите да заемат 240 места в парламента

Към сегашния миг организацията на изборите е своевременна, нямаме закъснение на по-важните действия и решения, които би трябвало да бъдат взети. Това съобщи ръководителят на Централната изборна комисия Камелия Нейкова.
Прочетете още
“Организацията върви обикновено, даже малко преди периодите. Към днешна дата в страната е несъмнено да има 11 845 секции, само че това не е финалният брой. Машините, на които ще се гласоподава в страната ще бъдат 9369, в 1105 секционни комисии ще има по 2 машини, а броят на машините отвън страната ще остане същият, само че следва съвещание на ЦИК, в което ще го обсъдим ”, посочи от своя страна Росица Матева.

Матева добави, че претендентите за народни представители за Народното събрание са 5 333, 1 576 от тях са дами.

На този стадий ЦИК няма информация в карловските села, които пострадаха от блъсналия ги потоп, да имат проблем с обезпечаване на изборния развой или пространствата за гласоподаване.

Матева подсети, че в събота изтича срокът за заявки за гласоподаване по сегашен адрес и добави, че има 1 социологическа организация, която до момента е записана да създаде резултати от изходия пол.

Днес ЦИК показа и съставените елементи на машината и изясни по какъв начин работи тя. Те демонстрираха отделението, в което спри хартията, върху която се печата бюлетина и подчертаха, че се запечатва с пломба, само че при потребност може да се отпечата (ако хартията свърши). От ЦИК показаха и отделението, в което се включва зареждането като прибавиха, че то е предпазено с пломба и се запечатва един път и не на последно място по значимост демонстрираха помещението за акумулаторната батерия като споделиха, че то също се запечатва. Важен детайл в машините са и флашките, като те са две на брой и машината не може да работи при липса на една от флашките.

Росица Матева посочи, че флашките са благосъстоятелност на ЦИК. Тя добави, че никой в изборния ден няма да бъде позволен да рови в машините с отвертка, да вземем за пример. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР