Към настоящия момент към наказателна отговорност са привлечени 6 лица,

...
Към настоящия момент към наказателна отговорност са привлечени 6 лица,
Коментари Харесай

Арнаудова с горещи разкрития за арестуваните ятаци на терористи у нас

Към сегашния миг към наказателна отговорност са привлечени 6 лица, 5 от които са арестувани от прокурор за 72 часа, а шестото лице е упрекнато задочно и е оповестено за интернационално търсене, защото не е открито на територията на страната. Това сподели за Агенция „ Фокус “ представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова по отношение на реализацията, която беше осъществена през вчерашния ден на територията на страната от Специализираната прокуратура за тероризъм.
„ Обвиненията, които са повдигнати на шестте лица, са на всяко от тях по две обвинявания за закононарушения срещу републиката. Първото обвиняване е за това, че в интервала от началото на 2016 година до 18 януари 2019 година на територията на страната всяко едно лице поотделно е правило небанкови парични интервенции по метода „ хавала “ в изключително огромни размери – общо от всички лица, не по-малко от 25 млн. евро, и е взело участие в закупуване на леки коли в България и други страни и прекарването им до сирийски територии “, разяснява Арнаудова.
По думите ѝ всички тези дейности са осъществени от лицата, като са предполагали, че ще бъдат употребявани напълно или отчасти за осъществяване на терористични актове на територията на непозната страна. „ Второто обвиняване, което всяко едно от лицата са получили, е за това, че са взели участие в група, която си е поставяла за цел осъществяване на терористични дейности на територията на непозната страна. Автомобилите, които са били прекарвани от членовете на тази група от България до Сирия в инкриминирания интервал са не по-малко от 100 “, изясни Арнаудова и посочи, че групата се състои от общо 6 лица, като 5 от тях са мъже.
„ Всички те са сирийски жители, законно пребиваващи на територията на Република България. Шестият е жена – българска гражданка. По отношение на чужденците, трима от тях са с непрекъснато престояване на територията на страната, а останалите с краткотрайно престояване “, добави тя.
Румяна Арнаудова посочи още, че в границите на утрешния ден прокуратурата ще изиска от съда взимане на най-тежките ограничения за неотклонение на петимата арестувани. Продължава и издирването на шестия участник в групата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР