Към мястото на катастрофата пътуват представители на застрахователя Катастрофиралият на

...
Към мястото на катастрофата пътуват представители на застрахователя Катастрофиралият на
Коментари Харесай

Автобусът от тежката катастрофа при Вакарел е застрахован в Евроинс

Към мястото на злополуката пътуват представители на застрахователя

Катастрофиралият на автомагистрала Тракия при Вакарел рейс на компанията " Юнион Ивкони " е застрахован в ЗД " Евроинс " АД по наложителната застраховка " Гражданска отговорност ", потвърдиха за ИНСМАРКЕТ от застрахователя. Полицата е подписана на 14 август 2017 година и е с годност до 13 август т.г. Към мястото на злополуката пътуват представители на застрахователя.

Както писа ИНСМАРКЕТ, рейсът се е преобърнал настрана от пътя при 28-мия километър на автомагистрала " Тракия ", в региона на Вакарел, в посока София. NOVA оповестява за десетима починали и над 20 ранени, цитирайки " Спешна помощ ". Сред тежко потърпевшите има и дете. На място са изпратени 14 коли за спешна помощ - от Елин Пелин, Ихтиман и София. Пострадалите ще бъдат превозени в болница " Света Анна " и в " Пирогов ". Организирани са и екипи на пожарната и полицията за оказване на помощ на потърпевшите пасажери. На мястото на случая е подхваната организация от Пътна полиция за обезпечаване на трасе за незабавните екипи.

Движението в посока София краткотрайно е спряно. Временно е целесъобразно водачите да се насочват за влизане в града по други основни артерии, молят от Столична дирекция на вътрешните работи. Обходният маршрут е пътен възел " Ихтиман " при км 34 по път I-8 Ихтиман – Вакарел, след което се продължава Автомагистрала " Тракия ". Алтернативният маршрут за придвижване е по път I-8 Ихтиман – Вакарел – Нови хан – София.

Сигналът за пътния случай е получен в полицията към 11:25 ч. Един от потърпевшите описа пред bTV, че автомобил е блъснал рейса в профил, при което водачът е изгубил надзор и рейсът е влезнал в канавката. " Шофьорът не направи нищо, с което да ни заплаши ", безапелационен беше мъжът.
Един от шефовете на компанията " Юнион Ивкони " Иван Добрев сподели, представен от БНР, че рейсът на компанията е чисто нов, създаден през 2014 година. " Аз не съм проверяващ орган. По първични данни пасажер се е обадил, че лека кола се е завъртяла, не знам от другото пътно платно ли е, от същото ли е, някаква жена е карала, тя е жива и доколкото знам е дала показания пред полицията, че е изгубила надзор над колата, удря се в автобуса и го обръща. "
Според очевидци, ударът е пристигнал от кола с плевенска регистрация. Зад кормилото на автомобила е била жена.

По предписание на премиера Бойко Борисов министърът на вътрешните работи е прекратил посещаване на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево, където бе планувана аудиенция на холандски народен представител, и пътува към мястото на тежкия пътен случай.

Министърът на превоза Ивайло Московски ще разпореди инспекция на превозвача - компания " Юнион Ивкони ".
Още по тематиката 13 Април 2018 | Тежка злополука с рейс при Вакарел, има жертви и ранени (обновява се постоянно)
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР