Към момента Продължаваме промяната не изглеждат като потенциален партньор, заяви

...
Към момента Продължаваме промяната не изглеждат като потенциален партньор, заяви
Коментари Харесай

Томислав Дончев каза ще се съюзи ли ГЕРБ с Продължаваме промяната

Към момента " Продължаваме промяната " не наподобяват като евентуален сътрудник, съобщи в предаването „ Лице в лице “ по бТВ заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

" Към момента " Продължаваме промяната " не наподобява да е евентуален сътрудник, в това число и методът, по който се държат, в това число и безспорната им отпадналост действително да ръководят каквато и да е държавна система. Ако в държанието ми видим еволюция, възстановяване и малко по-адекватна и виновна политическа изразителност, това може да се промени ", съобщи Томислав Дончев. 

Той добави, че с „ Демократична България “ нямат значими разлики от позиция на правила, цели и ориентировка. „ Колкото и да е мъчно, в случай че стигнем до такава обстановка, би трябвало да се водят диалози с тях “, означи Дончев.

Според него коалиция с Движение за права и свободи няма да бъде призната от симпатизантите на ГЕРБ, а с Българска социалистическа партия имат решение на конгреса, че коалиция не е допустима.

„ Винаги до момента, когато сме избирали сътрудници, сме избирали „ за ” – какво можем да създадем „ за ” – да овладеем рецесиите в страната, да стабилизираме енергетиката, да овладеем цените на енергийните запаси, да модернизираме инфраструктурата и така нататък ”, сподели зам.-председателят на ГЕРБ.

Сигурно е, че в коалиция „ срещу ” няма да участваме, добави той. " Ние умеем да дресираме, да възпитаваме страстите си. Всякакви прочувствени прояви, които са съществували сред политическите водачи преди и по време на ръководството, не са ни пречили да формираме постоянни ръководства ", означи Дончев.

По думите му модел „ ГЕРБ-ДПС “ не съществува. " Ние в никакъв случай не сме управлявали с Движение за права и свободи ", сподели Дончев и добави, че в случай че става въпрос за модел ГЕРБ – то той е обвързван с модернизацията на страната.

В коментар на връзките сред ГЕРБ и президента Румен Радев, Дончев съобщи, че исторически връзките им са доста комплицирани. „ Разменяли сме си взаимни упреци и внезапни думи с президента, което не е най-хубавото в политиката. Ние подлагаме на критика, когато има мотив и причина. Не се водим от максимата – този ни е политически конкурент и би трябвало да го ненавиждаме “, изясни той.

Според него през последните месеци президентът не им е давал мотив за рецензии.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР