Към момента перспективите не са много розови, заяви пред БНР

...
Към момента перспективите не са много розови, заяви пред БНР
Коментари Харесай

Павел Вълчев, Алфа рисърч: Перспективите не са много розови

Към момента вероятностите не са доста розови, съобщи пред БНР социологът от " Алфа рисърч " Павел Вълчев.

Според него хората се въздействат от това какви са вероятностите за триумф на този парламент. Не мисля, че основната роля е на анализаторите, а по скоро на политиците, сподели той и добави мнението си:
" За мен е по-ключова ролята на самите политици и какви благоприятни условия те показват пред хората за едно сполучливо бъдещо ръководство. Дотук това, което виждаме, вероятностите не са изключително положителни.Отново като електорален резултат чакаме да имаме фрагментиран парламент, без ясно изразен победител, с болшинство, съдбоносен победител с към този момент конкретизирани сътрудници или с вероятности да има сътрудници, което би разрешило основаването на управническа коалиция. Към момента вероятностите не са доста розови ".

Според него огромното предизвикателство пред партиите е с изключение на да приказват за проблемите на хората и по тази причина по какъв начин ще ги решат, изобщо да ги убедят, че са в позиция, в която могат да взимат решения и да осъществят ръководство.

Хората са радикализирани и огромна част от тях не одобряват концепцията за общо ръководство сред ГЕРБ и Политическа партия и Демократична България, уточни Павел Вълчев в предаването " Преди всички ", като цитира данни от началото на предизборната акция.

Според него до урните ще отидат по-твърдите последователи на партиите:

" За фундаментални изненади не мога да приказвам сега. Най-голямата заплаха от позиция на прогнози е обвързвана с предстоящата ниска изборна интензивност. При доста ниска изборна интензивност отиват единствено твърдите ядра, най-категоричните последователи, и тогава към този момент прогнозите стават по-трудни и е допустимо да има някакви изненади. В акцията не се случиха конфликтите сред водачите като диспути. Няма някакви огромни събития. В някакъв смисъл политиците би трябвало да покажат, че самите те гледат съществено на акцията и идните избори и че имат решения, които те могат да осъществят ".

Ролята на президента за разрешаване на политическата рецесия не е доста положителна, счита социологът. Той акцентира, че виждаме няколко пъти в предизборната акция служебното държавно управление да разобличава някой от управлявалите преди този момент, което сигурно въздейства на мнението на гласоподавателите.

" Ролята на президента не е доста градивна в тази обстановка. Има очевидно отрицателен взор ", разяснява Вълчев.

По думите му партиите изпадат в противоборство с президентската институция. Според него това е вероятен мотив те да се сплотят.

" Срещу " Възраждане " не съм чувал нищо като оценки и мнения от него. Не считам, че играе по някакъв метод. По скоро играе против всички от парламентарните партии ", изрече мнението си още социологът.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР