Към момента няма пряка заплаха за България – това е

...
Към момента няма пряка заплаха за България – това е
Коментари Харесай

След разговор Борисов – Ердоган: Нямало пряка бежанска заплаха за България

Към момента няма директна опасност за България – това е било изяснено по време на телефонен диалог сред премиера Бойко Борисов и турския президент Реджеп Ердоган по тематиката с бежанската вълна.

Хиляди мигранти потеглиха към границите на южната ни съседка, откакто управляващите в Анкара оповестиха, че не могат повече да поддържат засиления граничен надзор на фона на задълбочаващ се спор в прилежащата на страната Сирия.
Сирия, Турция и Русия в Идлиб: Какво се случва и за какво е значимо Конфликтът в арабската страна още веднъж ескалира и заплашва да залее Европа с нова бежанска вълна
„ Премиерът Борисов беше безапелационен, че в тази обстановка нито Турция, нито която и друга страна не би следвало да бъде оставена да се оправя независимо и би трябвало да се окаже поддръжка “, пишат от държавната пресслужба.

Той е определил като основно използването на съглашението за мигрантите сред Европейски Съюз и Турция, чието преустановяване южната ни съседка на процедура разгласи в последните часове.
Мигранти в Турция: Казаха ни, че не може да влезем в България, тръгваме към Гърция Стотици се пробват да стигнат към Европейски Съюз
„ Борисов съобщи, че ще осведоми ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен, ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел и водачите от Европейски Съюз за диалога с президента Ердоган и ще моли Европейски Съюз още по-сериозно да се заеме с решаването на рецесията по дипломатически път “, приключва известието.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР