Към момента не съществува нито административен, нито трудово-правен спор между

...
Към момента не съществува нито административен, нито трудово-правен спор между
Коментари Харесай

Лични дрязги или тормоз в клиниката по анестезиология на Александровска

Към момента не съществува нито административен, нито трудово-правен спор сред членове на Национален профсъюз " Защита " в УМБАЛ " Александровска " и управлението на здравното заведение. В това увериха от пресцентъра му.

Според позицията, става въпрос за личностен спор сред част от лекарите в клиниката и нейния началник, като повода за спора са разлики в разбиранията им за организацията на работата, йерархията в структурата, респективно, професионалните отговорности на работещите в нея.

На 07.12.2021г. в деловодството на УМБАЛ " Александровска " е било входирано писмо от ръководителя на Национален профсъюз " Защита " до изпълнителния шеф, в което гръмко се твърди, че началникът на Клиниката по анестезиология и интензивно лекуване прави " репресии " върху част от работещите, " издевателства " над тях, упражнява " гнет " и прочие, без да се показват обстоятелства, обосновани с конкретика. В писмото се съдържат закани, че в случай че до края на деня не бъде отхвърлен проф. Темелков, Народно събрание «Защита» ще сезира висшите държавни и контролни институции, ще поддържа възнамеряващите да разгласят гладна стачка и ще изиска отстраняването на цялото управление на болничното заведение.

Отправянето на сходни закани е извънредно недопустимо и издаващо разнообразни от декларираните претекстове за тези дейности. Насаждането на подозрения за неналичието на организация и генериране на безпорядък в основната за цялостното действие на болничното заведение клиника, под благовидния намек за отбрана на идея, е израз на професионална непочтенност.

В писменото си мнение до шефа на болничното заведение началникът на КАИЛ проф. доктор Атанас Темелков, дмн отхвърля изказванията на Народно събрание «Защита» с обяснението, че конфликтните връзки с няколко лекари от екипа му датират от дълго време и от време на време се обострят. По думите му тези няколко души редовно го предизвикат, като саботират утринните рапорти, не съблюдават прелюдия вътрешен трудов ред и напътствията на началника на клиниката. Според професора задачата е той да бъде компрометиран и свален от управителния пост.

Ръководството смята, че потреблението в формален документ на понятия като " репресии ", " издевателства ", " подигравка ", " гнет " и други сходни са неприемливи, несъвместими с лекарската нравственос и несъотносими към обстановката. Проф. Темелков е един от най-уважаваните ръководители на клиники и досега при оценката на неговата активност не са открити пропуски и дефекти.

Проблемът е бил разискван на среща сред управлението на болничното заведение и управленията на синдикалните организации на КНСБ и КТ «Подкрепа» на 08.12.2021г. В резултат на разискванията се реализира единодушие, че спорът се основава на междуличностни връзки, които имат капацитет да доведат до утежняване на екипния принцип на работа и до отрицателен имидж на клиниката.

Повод за публикувана позиция станаха появили се изявления за зараждаща се гладна стачка на членове на Национален профсъюз " Защита " в УМБАЛ " Александровска " заради тяхно неодобрение от метода на ръководство на Клиниката по анестезиология и интензивно лечени е.

" Заражда се гладна стачка от работещи в КАИЛ на УМБАЛ " Александровска " в продължение на месеци заетите в една от най-тежките Клиники - Клиниката по анестезиология и интензивно лечение са принудени от Началника на клиниката - проф. лекар Темелков да работят в условия на несигурност и непрекъснати ежедневни смени във към този миг натрапен месечен трудолюбив графи ", написа в тяхното писмо до медиите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР