Към момента между 4500 и 5000 жени са прехвърлили натрупванията

...
Към момента между 4500 и 5000 жени са прехвърлили натрупванията
Коментари Харесай

Около 5000 жени в пенсионна възраст са прехвърлили парите си от втория стълб към НОИ

Към момента сред 4500 и 5000 дами са трансферирали натрупванията по самостоятелните си партиди от пенсионен фонд към Национален осигурителен институт. Изчислението е експертно, а точната статистика ще се знае след 1 септември, изясни в „ Тази заран “ Даниела Петкова – член на УС на Българската асоциация на сдруженията за в допълнение пенсионно обезпечаване.

В рамките на седмица 200 хиляди дами на възраст сред 60 и 64 години би трябвало да решат дали да получават и втора пенсия или да трансферират партидите си от повсеместен пенсионен фонд в Национален осигурителен институт, като вземат единствено една пенсия.

„ Всички останали не са го създали (освен тези 4500-5000 дами – бел. ред.) и това не е тъй като не се интересуват, а евентуално, тъй като не биха могли да имат задоволително информация дали им е по-изгодно или не. 60% от тях по брой на вноските, които има в техните самостоятелни партиди, може да нямат задоволително стаж, с цел да имат право да получат пенсия от първия дирек, до момента в който във втория парите се получават единствено при навършване на възраст “, разясни Петкова.

В изчисленията роля играе и техническият лихвен % – това е равнището на рентабилност, което сдружението поема като ангажимент, управлявайки парите на хората, които са получили право на пенсия в следващ интервал.

Засега единственият метод обещано лице да разбере дали ще му е преференциално да трансферира парите си от първия дирек е първо да отиде за информация – в Национален осигурителен институт, а по-късно и в пенсионния фонд, към който се води.

Чуйте цялостния диалог във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР