Към момента китайското население наброява около 1.4 милиарда - около

...
Към момента китайското население наброява около 1.4 милиарда - около
Коментари Харесай

Китай през 2050 г.

Към момента китайското население наброява към 1.4 милиарда - към една пета от цялата популация на планетата. Огромната маса от хора изисква тотално нов метод към устройството на градовете и промишлеността, като експерти настояват, че Китай ще постави основите на градовете на бъдещето, изпреварвайки Запада по доста индикатори.

Очакванията са 75% от всички поданици на страната да живеят във високотехнологични градове до 2050 година, които ще припомнят фрагменти от фонтастичен филми, а развиването на някои от технологиите на бъдещето към този момент е почнало.

Умни градове

От 2016 година насам град Хангжу е самобитен опит за това, което ще съставляват китайските градове след няколко години. Абсолютно всичко в 9-милионния град се следи от изкуствен интелект, който събира всевъзможни данни и прави независими решения на тяхна база.

 Снимка 333794

Всичко - от потреблението на вода и храна, та до всяко едно деяние или покупка на жителите, попада в полезрението на този програмен продукт, който прави калкулации в действително време за това по какъв начин могат да се усъвършенстват процесите в града.

Идеята е цялата информация да се интегрира с компютърни системи, които да менажират всеки един аспект на живота в града по най-хубавия метод, без да е нужна човешка интервенция.

Транспортът на бъдещето

Ehang е китайски стартъп за самостоятелни дронове, който неотдавна получи позволение от държавното управление на страната да започва проби в действителна среда.



Идеята е да се стартира равномерен преход от всеобщия авто превоз в градовете към въздушен подобен, който ще е доста по-щадящ за околната среда и ще предстои на по-ефективна регулация.

 Снимка 333795

Единственият земен превоз, който ще бъде функционален отсега нататък, е железопътният. С дребната разлика, че влаковете, които CASIC (китайският еквивалент на НАСА) създава сега, ще се движат с към 400 км/ч и ще левитират над земята посредством магнити.

Храна от ново потомство

Най-големият проблем, който Китай ще би трябвало да позволи в градовете на бъдещето, е този с изхранването на популацията, защото урбанизацията ще заличи огромна част от общоприетото земеделие.

 Снимка 333792

В Шанхай към този момент се тестват ферми от ново потомство, ситуирани в самия град, които разрешават отвесно развъждане на разнообразни култури в градска среда. Експерти и анализатори настояват, че този способ неизбежно ще завладее и западния свят, а Китай ще се трансформира в световен водач в новия тип земеделие.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР