Калоян Арсенов, синът на бившия министър на екологията в правителството

...
Калоян Арсенов, синът на бившия министър на екологията в правителството
Коментари Харесай

Бившият на Анелия плаща на ченгета да гонят мерцедеса му за 400 бона с каталясалите си патрулки

Калоян Арсенов, синът на някогашния министър на екологията в държавното управление на Симеон Сакскобургготски – Долорес Арсенова, заплаща луди подкупи на ченгета, които да го ескортират в дребните часове на нощта до палата в столичния кв. „ Бояна”, до момента в който си вършат гонки! Пише Mister.bg, базирайки се на собствен източник в Министерство на вътрешните работи, че няколко екипа на Столична дирекция на вътрешните работи са в заверата с капризния милионер.


Обикновено неразрешените надпревари сред служители на реда и Калоян Арсенов стават след негови запои по софийските локали. Министерското синче неотдавна язди неповторим състезателен мерцедес AMG GT за 400 хиляди лв., с който безусловно стопява лагерите на новите шкоди, с които се оборудваха ченгетата. „ Не кара Калоян, той не е в положение, зад кормилото е негов другар, само че, да, такива гонки има”, признава информаторът.

За Калоян се носят митове в столичния хайлаф.

Много от старите тузари в подземна София се чудят от кое място 33-годишният безгрижник взима несметни количества кеш, откакто на месец пръска по 150 бона по кръчми, бакшиши за диджеи и почерпки за модифицирани хубавици. Вероятно източник на безконтролния кеш е родителката му, която на 24 юли 2001 година стана министър на околната среда и водите в държавното управление на Симеон Сакскобургготски. Долорес притегли вниманието на данъчните служби с репортаж, излъчен на 10 октомври 2010 година Няколко месеца по-рано стана ясно, че компанията на мъжа й, бащата на Калоян, продава медикаменти за онкоболни на страната с надценка от 300% по отношение на пазарните цени.


Проверката на Mister.bg откри, че новото возило в гаража на Калоян е с мощ от 570 конски сили и форсира от 0 до 100 км. за 3,5 секунди. Негови другари издадоха, че министерското синче поръчало колата още напролет месеца, като доплатил над 50 000 евро за оборудването на спортния звяр за безусловно всички вероятни екстри. Мерцедесът е с регистрационни номера, употребени от години от „ жълтата” фамилия Арсенови – 1212. Освен неповторимия мерцедес, в гаража на политфамилията са паркирани „ Ролс Ройс “, алено порше „ Турбо S “, ауди „ А8 “и джип БМВ Х5.

Някои от возилата, които са на обща стойност от над 1,2 милиона лв., са с ВИП регистрационни табели с номера с 6 числа – 121212, за които Арсенови са плащали в допълнение по 7 000 лв. в КАТ.

В момента наследникът на Долорес Арсенова е обвиняем за безчинство на пътя и е заплашен с ефикасен затвор до 2 години. През септември 2018 година Районната прокуратура в София повдигна обвинявания против Арсенов и сподвижника му – Димитър Андреев – Лютия, които вилняха по пътищата на София. Според обвиняването на 22 септември сутринта. Арсенов провокирал с тузарското си порше другите водачи да го изпреварят, а по-късно ги засичал, спирал и потеглял на зелена светлина, обиждал и псувал. След като един от водачите му направил забележка, Арсенов слязъл от колата си и му нанесъл няколко удари в главата и тялото. Спътникът на министерския правоприемник – Димитър Андреев, пък забелязал, че дамата на бития ги снима с мобилния си телефон. Вбесен, той отишъл до нея, изтръгнал апарата от ръцете й и го хвърлил зад ограда. Телефонът обаче не се е счупил, а по-късно бе конфискуван от проверяващите, които му направиха техническа експертиза, с цел да се открият, че записа от случилото се не е погубен.

Важен подробност от престъпната сага е, че жертви на Арсенов и приятеля му Лютивия станаха съдийка от Върховния касационен съд и нейния брачен партньор. Името на съдийката обаче е засекретено в протоколите от обвинителния акт по нейно категорично гледище. Година по-рано Калоян Арсенов дебютира в престъпните летописи, откакто през октомври 2017 година бе задържан с Йордан Златков, наследник на дупнишкия разбойник Злати Златев – Златистия за безразборна пукотевица измежду бял ден в столичния квартал „ Лозенец “. Тогава прозорците на младо семейство бяха потрошени от патроните и по знамение нямаше жертви.Арсенов обаче бе оправдан, въпреки револверът да бе негов.

Свидетели оневиниха Калоян и показаха, че с оръжието е стрелял синът на Златистия, който отмъкнал револвера без знанието на притежателя му. След подписано съглашение с прокуратурата Йордан Златков получи 2-годишна условна присъда с 4 години изпитателен период.
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР