Калорийното съдържание в ястията в ресторантите във Великобритания е прекалено

...
Калорийното съдържание в ястията в ресторантите във Великобритания е прекалено
Коментари Харесай

Ястията в ресторантите съдържат повече калории от бързата...

Калорийното наличие в ястията в заведенията за хранене във Англия е " прекомерно високо ", а обичайните заведения за хранене са по-нездравословни от веригите за бързо хранене, допускат резултатите от ново изследване на BMJ, представени от BBC.

Здравни специалисти настояват, че ястията не би трябвало да надвишават 600 калории, само че съгласно това изследване те съдържат приблизително 1 033 калории в обичайните заведения за хранене и 751 калории в заведенията за бързо хранене.

Учени от Университета на Ливърпул са анализирали хиляди ястия от заведения за хранене, като Hungry Horse и McDonald`s.

Според тях резултатите са мотив за терзание.

Авторите на изследването са прегледали над 13 500 ястия в менютата на 21 обичайни ресторанта и шест вериги за бързо хранене.

Близо половината от тези ястия са съдържали по 1 000 килокалории или повече.

Едва 1 на всеки 10 от прегледаните ястия е било класифицирано като здравословно, или с по-малко от 600 килокалории, както се предлага от Public Health England.

Близо половината от ястията пък са съдържали по 1 000 килокалории или повече.

В разбора даже не са включени напитките, ордьоврите, десертите и нещата, които хората поръчват в допълнение.

Ресторантите Hungry Horse имат най-високо приблизително калорийно наличие - 1 358 килокалории.

Вериги, като Flaming Grill, Stone House и Sizzling Pubs, не изостават надалеч обратно със приблизително 1 200 килокалории на ядене.

KFC оглавява подреждането при веригите за бързо хранене със приблизително 987 калории на ядене. Средното наличие при Burger King, McDonald`s и Subway е към 700 килокалории.

Как наподобяват 1 200 калорииТова е междинното количество, което би трябвало да приемате, в случай че желаете да отслабнете

Дори когато изследването съпоставя сходни ястия, калорийното наличие в обичайните заведения за хранене е по-високо.

Бургерите в заведенията за хранене са съдържали приблизително с 414 килокалории повече от тези в заведенията за бързо хранене, до момента в който салатите са били със 142 килокалории повече.

Размерът на порциите, употребяваните съставки и методите на подготвяне изясняват разликата, само че съгласно лекар Ерик Робинсън, един от създателите на изследването, хранителната промишленост би трябвало да направи промени.

Британското държавно управление сега води съвещания по проект за въвеждане на наложителното даване на информация за калорийното наличие в заведенията за хранене, местата, където се готви храна за у дома, и кафенетата, който евентуално ще бъде приключен през новата година.

Проучването е разчитало на информация, предоставена онлайн от веригите заведения за хранене по отношение на калорийното наличие. Много малко от заведенията за хранене дават информация за калориите в менютата си на място.

Според създателите на проучането, сега е допустимо веригите за бързо хранене да оферират повече по-нискокалорични ястия, откакто бяха подложени на напън за това.

profit.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР