Калифорнийският университет се съгласи на споразумение да обезщети със 73

...
Калифорнийският университет се съгласи на споразумение да обезщети със 73
Коментари Харесай

Калифорнийският университет дава $73 млн. за обезщетения на 6600 жертви на сексуално посегателство |

Калифорнийският университет се съгласи на съглашение да обезщети със 73 млн. $ жертвите на обвинявания в сексуално посегателство някогашен собствен чиновник доктор Джеймс Хепс, заяви Си Ен Ен.

Той е работил почасово като гинеколог в студентския здравен център към Калифорнийския университет в Лос Анджелис от 1983 до 2010 година и е бил нает за непрекъснато през 2014 година През юни 2019 година Хепс е задържан и упрекнат в сексуално посегателство на двама свои пациенти, като той не се признава за отговорен. 

Предварителното съглашение, което би трябвало да бъде утвърдено от федерален арбитър, изисква Калифорнийският университет да сътвори фонд за изплащането на компенсациите на 6600-те жертви, включени в груповия иск, иницииран от 7 дами. Съгласно решението на съда всяка една от жертвите на похищението би трябвало да получи най-малко 2500 $. В взаимозависимост от нанесените вреди (физически и психически) сумата на компенсацията може да бъде и по-висока. 

" Г-н Хепс пледира почтен, откогато беше упрекнат за първи път и по този начин препоръчаното съглашение не трансформира позицията му. Не включва признание на виновност или отговорност от страна на доктор Хепс по нито едно от обвиняванията против него. Тъжно е, че ръководството на Калифорнийския университет е взело решение за споразумението без нито един път да разпитат обвинителите на доктор Хепс под клетва в съда ", съобщи Леонард Ливайн, юристът на Джеймс Хепс. 

Хепс ще бъде изслушан в съда на 7 декември. 

След ареста на лекаря доста дами са оповестили, че той им е отправял " несъответствуващи реплики и полови подмятания ", свалял облеклата или халатите им " със полов фасон ", без разрешение, или ги е докосвал по несъответствуващ метод.

 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР