Калифорнийския учен Томас Милер заедно с група изследователи демонстрира необичаен

...
Калифорнийския учен Томас Милер заедно с група изследователи демонстрира необичаен
Коментари Харесай

Научен шок: Откриха източник на чисто електричество чрез вода

Калифорнийския академик Томас Милер дружно с група откриватели показва необикновен метод за приемане на електричество благодарение на вода. Статията с подробното изложение е оповестена в печатното издание PNAS. 

Учените са основали железни пластини с дебелина 10-20 нанометра, които се покриват с оксиден филм, чиято дебелина е към два нанометра. По тези пластини са пускали един след различен потоци с вода. Когато заредените във водата йони привличали към своето придвижване електроните на металния слон, възниквал електрически ток. 

Учените са на мнение, че сходно устройство, само че към този момент с повърхност от 10 квадратни метра, ще може да генерира електрическа енергия от няколко киловатчаса. Това би било задоволително да се зареди едно средностатистическо американско домакинство. 

Авторите на изобретението са уверени, че дадената технология може с лекост да откри своето място измежду възобновимите източници на сила. 

При това необикновен акцент се слага върху използването ѝ в медицината, където подвижността на специфичното съоръжение е от извънредно значимо значение. 

В момента учените са почнали опит с наситени с йони течности, вместо вода. Изследователите са уверени, че новият способ за рандеман на електрическа енергия се отличава със своята елементарност и ще бъде доста на ниска цена за редовия консуматор. В системата ще се употребяват най-разпространените метали, в това число ванадий, никел, желязо. 

Превод и редакция: Блиц

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР