Калифорнийска компания представи безпилотно въздушно такси в Крайстчърч, Нова Зеландия,

...
Калифорнийска компания представи безпилотно въздушно такси в Крайстчърч, Нова Зеландия,
Коментари Харесай

Кръстоска между самолет и дрон роди летящо такси

Калифорнийска компания показа безпилотно " въздушно такси " в Крайстчърч, Нова Зеландия, с желанието да революционизира пътуването по въздух през идващото десетилетие, съобщи ДПА.

Компанията Kitty Hawk, която в Нова Зеландия работи под името Zephyr Airworks, показа самоуправляващ се електрически летателен уред, който наподобява на кръстоска сред аероплан и дрон.

Това е изцяло електрически летателен уред, който се издига във въздуха като хеликоптер, лети като аероплан и каца като хеликоптер, изясни в известие кметицата на Крайстчърч, Лиан Далзиер.

Летателната машина е създадена от компанията Kitty Hawk, ръководена от Себастиан Трън, който ръководеше създаването на самоуправляващите се коли на Гугъл като шеф на Гугъл X.

Комбинацията от електричество, програмен продукт за самоуправление и отвесно издигане прокарва нов път в летенето.

" Кора е началото на пътешестване към всекидневното хвърчене, когато пътуването по въздух ще бъде втъкано в всекидневието ни, " показват основателите на машината в известие.

Компанията скрито е тествала летящите си коли от октомври предходната година в региона Кентърбъри на новозеландския Южен остров.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР