Калифорния вече не се задоволява само с това да ограничи

...
Калифорния вече не се задоволява само с това да ограничи
Коментари Харесай

Само автобуси с нулеви емисии по пътищата на Калифорния от 2040 г.

Калифорния към този момент не се задоволява единствено с това да ограничи моторите с вътрешно гориво – американският щат желае да почисти и градския си превоз. Щатската комисия по въздуха гласоподава условие от 2040 година по улиците и булевардите на градовете в Калифорния да се движат единствено рейсове с нулеви нездравословни излъчвания.
Преходът действително стартира от 2029 година, когато Калифорния ще стартира да изисква всички нови автобуси да се откажат от фосилно гориво. Транспортните компании ще получат щатска помощ за финансирането на смяната и облекчение на обвързваните разноски. Част от парите ще дойдат и от компенсацията, което VW заплати на Калифорния за така наречен Дизелгейт .

Целта е амбициозна като се има поради, че все още едвам 153 от общо 12 000 автобуса, обслужващи Калифорния, са с нулеви излъчвания. Щатските управляващи се надяват, че както при колите, трансформацията при рейсовете ще стане с помощта на електрическите и водородните други възможности, които ще станат задоволително развити и икономични, с цел да заменят стандартните способи.

Поставените периоди имат за цел да подтикват софтуерния напредък. Транспортните компании просто няма да имат избор с изключение на да подобрят автобусите си, в случай че желаят да останат по пътищата на Калифорния.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР