Kali Linux е дистрибуция, специално предназначена за тестване на информационната

...
Kali Linux е дистрибуция, специално предназначена за тестване на информационната
Коментари Харесай

Kali Linux 2023.2

Kali Linux е дистрибуция, особено предопределена за тестване на осведомителната сигурност – от разбор за уязвимости в уеб-приложенията до навлизане в мрежи и мрежови услуги. Kali Linux дистрибуцията по-рано бе известна с името Backtrack.

Новата версия на Kali Linux се появи две години след Kali Linux. Основните промени са следните: употребява се Linux-ядрото, доста е повишен броя на драйверите за Wi-Fi и различен хардуер, въведена е поддръжката на графичните среди KDE, GNOME3, Xfce, MATE, e17, lxde и i3wm, добавени са доста нови помощни стратегии. Но може би най-важното е това, че Kali Linux към този момент се популяризира в режим на непрестанно възобновяване (rolling distribution).

В дистрибуцията е въведена система за инспекция на версиите на включените стратегии, които също се обновяват оперативно. Kali Linux е присъща и с това, че може да работи с x32, x64 и ARM архитектура. Kali Linux публично работи на Raspberry Pi, хромбуците и други маломощни компютърни устройства. Лиценз: Безплатен (Freeware).

Официална страница
Изтегли: Kali Linux 2023.2 (ISO 32-bit) (3.17 GB)
Изтегли: Kali Linux 2023.2 (ISO 64-bit) (3.67 GB)

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР