Календарът за следващия сезон на Световния рали шампионат (WRC) се

...
Календарът за следващия сезон на Световния рали шампионат (WRC) се
Коментари Харесай

Великобритания пак не попада в календара на WRC

Календарът за идващия сезон на Световния рали шампионат (WRC) се чака да бъде оповестен през октомври, като едвам през 2023 година шампионатът най-сетне ще загърби последствията от ковид пандемията, която му нанесе тежък удар през 2020 година.

Директорът на надпреварите в WRC Саймън Ларкин изясни две доста значими особености за акцията през 2023 година.

“Догодина няма да има рали от международния шампионат във Англия - съобщи Ларкин. - Сега имаме повече претенденти в сравнение с места в календара. Можем да си избираме всред най-хубавите ралита във връзка с разногласието, маркетинга и логистиката. Това е проблем, който всеки желае да има и да взема решение. ”
 WRC календарът за 2023 към този момент се оформя WRC календарът за 2023 към този момент се оформя
Британците се борят от известно време да се върнат в календара на WRC, защото макадамовата конкуренция в Уелс е измежду емблематичните ралита в историята на шампионата. Но държавната финансова поддръжка за надпреварата беше спряна, а по-късно се появи кандидатурата на Северна Ирландия, където обаче също се появиха проблеми, сходни с тези в Уелс.
 WRC желае да се завърне в Близкия изток още през идната година WRC желае да се завърне в Близкия изток още през идната година
“Ако всичко мине по проект, ще сме доста удовлетворени от календара за следващата година - изясни Ларкин. - Мислим, че това ще е най-хубавият календар за тимовете, за спорта и за почитателите. Отново ще сме същински международен шампионат. ”
 Льоб: Рали “Акрополис ” ще е доста тежко Льоб: Рали “Акрополис ” ще е доста тежко
От известно време насам се спекулира, че следващата година календарът на WRC ще включва 14 надпревари - 8 в Европа и 6 отвън Стария континент. Предполага се, че ралитата отвън Европа ще са в Мексико, Кения, Нова Зеландия и Япония - това са сигурните съревнования. За останалите две места се борят Близкия изток, по-точно - Саудитска Арабия и Аржентина и Чили.
 Льоб и Лапи катастрофираха на проби Льоб и Лапи катастрофираха на проби
Календарът на WRC ще бъде показан през октомври, с цел да бъде утвърден от Световния съвет на ФИА.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР