Календарът на Световния рали шампионат (WRC) за сезон 2023 трябваше

...
Календарът на Световния рали шампионат (WRC) за сезон 2023 трябваше
Коментари Харесай

ФИА отложи обявяването на WRC календара

Календарът на Световния рали шампионат (WRC) за сезон 2023 трябваше да бъде показан в сряда, само че ФИА и промоутърът отложиха представянето му.

Световният моторспорт съвет на ФИА заседава в сряда в Лондон и една от тематиките на съвещанието е бил календарът за идващия WRC сезон, само че се оказа, че към момента няма негова подготвена версия. Проблемът е, че до началото на новия сезон остават 3 месеца, защото акцията започва с рали „ Монте Карло ” в края на третата седмица на януари.

Вече се появиха няколко разновидността на календара за следващата година, като всички са неофициални и се допуска, че ще бъде спазена схемата от 8 европейски и 6 надпревари отвън Стария континент, в това число и това, че ралитата през 2023 ще са 14.
 Ожие е отпред след първия ден на рали „ Испания ” Ожие е отпред след първия ден на рали „ Испания ”
Отлагането на представянето единствено укрепи слуховете, че зад кулисите върви оспорвана борба за места в календара, защото след отпадането на ковид рестриктивните мерки, искащите да провеждат рали от международния шампионат се оказаха доста. Другият проблем на ФИА е, че тези, които могат да платят съществено за мястото си в календара провеждат надпревари, които не притеглят доста аудитория.
 Кале Рованпера получи специфичен подарък от фамилията на Колин Макрей Кале Рованпера получи специфичен подарък от фамилията на Колин Макрей
С оглед на намаляващото време до старта на идващия сезон, то оповестяването на новия календар надали ще бъде забавено доста и никога след финалния кръг на сезон 2022 – рали „ Япония ” (10-13 ноември).

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР